Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт и

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт и
Коментари Харесай

Опасно време. Обявиха жълт и оранжев код за силен вятъв в събота за всички области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи жълт и оранжев код за мощен вятър във всички области на страната за през днешния ден, 11 ноември.

Предупреждението от първа степен (жълт код) е в действие за областите Бургас, Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Русе, Търговище, както и за елементи от Благоевград, Варна, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Смолян, Сливен, София-област, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол.

Предупреждение от втора степен (оранжев код) е в действие за областите Добрич, Кюстендил, Перник, Силистра, София-град, София-област.

Очаква се поривите напразно в областите с жълт код ще доближават до 20-24 м/сек, а в тези с оранжев код - до 29 м/сек.

Според прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология времето през днешния ден ще бъде прохладно с сдържан и мощен югозападен вятър. През по-голямата част от деня облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, в планинските региони от Западна България - обилни по количество. Максималните температури към момента ще са високи, най-вече сред 14° и 19°, в София - към 15°.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР