Националният етап на Международния музикален конкурс ,,Томас Кути‘‘ ще се

...
Националният етап на Международния музикален конкурс ,,Томас Кути‘‘ ще се
Коментари Харесай

Международен музикален конкурс за оперно пеене ще се проведе в Община Русе

Националният стадий на Международния музикален конкурс,,Томас Кути‘‘ ще се организира на 9 юли от 12 ч. в Община Русе, зала,,Култура‘‘, на ул.,,Цариброд‘‘ 3. Той се провежда от Асоциация на Лайънс клубовете – Дистрикт 130 България със съдействието на русенските Лайънс клубове и Общинския детски център за просвета и изкуство. В състезанието ще вземат присъединяване 10 младежи до 26 години.

Всяка година се избира един инструмент, с който младите музиканти да се състезават. През 2022 година това е човешкият глас и изпълнителите ще би трябвало да покажат своите певчески умения.

Те ще се състезават в два тура.

Първи тур 12 -15 ч.:

Младежите ще изпълнят две от авансово декларираните творби. Ще бъдат излъчени трима участници, които ще продължат във втори тур.

Втори тур 15:30 – 16 ч.

Изпълнение на третото декларирано произведение. Ще бъдат избрани носителите на първо, второ и трето място.

Награждаването ще се състои в 16:30 ч.

Оценяването ще се извърши с очевидно гласоподаване по десетобална система от професионално жури в състав – оперната прима Мариана Цветкова, проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив, и шефът на Държавна опера- Русе Пламен Бейков.

Класиралите се на първите три места в състезанието ще получат парични награди от Асоциация на Лайънс клубовете – Дистрикт 130 – България. Носителят на първа премия от националния стадий ще показа България на финалния кръг на 30-ти Европейски LIONS музикален конкурс,,Томас Кути‘‘, който ще се организира на 27-29 октомври по времето на Европа Форум в Загреб.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР