Националният доверителен екофонд (НДЕФ) отправя нова покана по схемата за

...
Националният доверителен екофонд (НДЕФ) отправя нова покана по схемата за
Коментари Харесай

МОСВ: Националният доверителен екофонд отваря отново схемата за подпомагане покупката на електромобили

Националният поверителен екофонд (НДЕФ) насочва нова покана по схемата за поощряване на потреблението на електрически автомобили. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

По нея могат да аплайват централната администрация и нейните териториални подразделения, както и общините. Набирането на формуляри за кандидатстване стартира през днешния ден и е с краен период за приемане на документи 02.12.2019 година Поканата е в границите на Инвестиционната стратегия за климата (ИПК) по Схемата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства.

До момента са отправяни 6 предложения за банкет на документи по схемата и са подадени 57 планови оферти. От тях дефинитивно са изпълнени 32 плана със стойност на изплатената дотация 574 004 лева По изпълнените планове са закупени 22 напълно електрически транспортни средства категория М1 и N1 (4+1 места), 7 - за хибридни електрически (plug-in) транспортни средства категория M1 и N1 (4+1 места) и 3 напълно електрически транспортни средства категория L7e.

Със схемата се извършват политиките по запазване на околната среда в три посоки – възстановяване качествата на атмосферния въздух, понижаване на излъчванията на парникови газове и понижаване на равнищата на шумовото замърсяване в обитаемоте места.



Според изискванията за кандидатстване безвъзмездната дотация е закрепена за всеки друг тип транспортно средство, без значение от цената, на която се купува.

Бенефициентите избират снабдител посредством социална поръчка. Финансирането по плановете е в размер на:
20 000 лв. за напълно електрически транспортни средства категория М1 и N1 (4+1 места);
10 000 лв. за хибридни електрически (plug-in) транспортни средства категория M1 и N1 (4+1 места);
20 000 лв. за напълно електрически транспортни средства категория L7e, както и за спомагателни надстройки (за разчистване, за поливане, за транспортиране на обемни предмети, изотермални кутии, контейнери за боклук) до 50% от цената им, само че не повече от 3 000 (три хиляди) лева;
30 000 лв. за напълно електрически транспортни средства (ванове 7+1; 6+1 места), категория М1 или N1;
40 000 лв. за напълно електрически транспортни средства категория М2 и N2.

Всички нужни за кандидатстване документи са оповестени в раздела „ Документи “, към програмата Инвестиционна стратегия за климата – електрически автомобили на уеб страницата на НДЕФ - http://ecofund-bg.org.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР