Националният борд по туризъм следи с тревога развитието на конфликта

...
Националният борд по туризъм следи с тревога развитието на конфликта
Коментари Харесай

Бордът по туризъм: Министерството на туризма не обсъжда кризата в Израел с бранша

Националният ръб по туризъм следи с паника развиването на спора в Близкия изток вследствие на терористичната офанзива към Израел от 7 октомври 2023 година На лице е наклонност за задълбочаване на напрежението и разширение на периметъра от засегнатите страни посредством провокации към Белгия, Франция, Германия, Турция и други. 
За страдание до този миг Министерството на туризма не е инициирало осъществяване на съвещание на Националния съвет по туризъм или работна среща, на която да бъде разисквано развиването на рецесията от позиция на ползите и проблемите на българския туристически бизнес, се показва в позиция от борда, на който изпълнителен шеф е доктор Полина Карастоянова.

Сигурността е фундаментална причина за туристическата промишленост и тази политическа борба има директно отрицателно отражение към естествените процеси, свързани с самостоятелните и проведени пътувания. Туристическият бранш в България към този момент е обиден в двете посоки разрастващата се проблематична обстановка: от една страна - практическата неспособност да бъдат осъществени плануваните пътувания на израелски туристи към България и въпреки това - несигурността на българските жители във връзка с плануваните пътувания към страните от засегнатия район. 

Националният ръб по туризъм предлага на Министерството на туризма основаване на информационен щаб от готови специалисти, които са способни съответно, интелигентно и професионално да споделят по тематиката в отбрана на публичния интерес.
Предложението се поддържа и от нашите асоциирани сътрудници: Българска асоциация на заведенията, Българско конгресно бюро и Българска туристическа камара.
Националният ръб по туризъм е най-голямата работодателска организация в бранш Туризъм и съставлява обединеният интерес на съществени вложители в региона на туристическата промишленост и обвързваните с нея браншове в стопанската система.

Националният ръб по туризъм е градивен сътрудник и взаимодейства с всички държавни институции, които имат отношение към образуване на национална туристическа политика, тактика и съответна законова наредба за развиването на туристическата промишленост в България. 
Националният ръб по туризъм е член на АИКБ, БТПП, БСК, КРИБ, „ Произведено в България - съюз на дребния и междинен бизнес “.
Националният Борд по Туризъм също по този начин е и единствената българска организация член на UNWTO, Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР