Националният борд по туризъм (НБТ) подкрепя предложението държавата да предостави

...
Националният борд по туризъм (НБТ) подкрепя предложението държавата да предостави
Коментари Харесай

Бордът по туризъм подкрепя предложението за ваучери за почивка на пенсионерите

Националният ръб по туризъм (НБТ) поддържа предлагането страната да даде безвъзмездни ваучери за отмора на пенсионерите.
"По този метод ще бъде подтикван туризмът като най-пострадалия бранш от стопанската система с оглед и на задаващата се нова четвърта вълна ", оповестиха от организацията.
"Ваучерите да бъдат употребявани при настаняване в хотели, в заведения за хранене или за екскурзии в страната, предлагани от туроператорите ", показва доктор Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на НБТ, представена в прессъобщението.
Настаняването може да бъде в летните, зимните, СПА курортите или за селски туризъм.
Предложението на НБТ е всеки ваучер да бъде на стойност от 100 лева на човек. "Схемата ще бъде работеща, както се случи с програмата на учениците ", акцентират от сдружението.
"Възрастните хора в България рядко вървят на отмора главно поради неналичието на средства. На други от тях е мъчно сами да провеждат ваканцията си. Туроператорите интензивно могат да се включат в тази активност ", разяснява Карастоянова.
"В Австрия, Франция, Германия, Испания, Италия имат специфични стратегии, които предизвикват пътуванията на пенсионерите. Крайно време е България също да намерения за възрастните хора, които нямат опция ", акцентира Карастоянова. Мярката беше препоръчана и от Румен Драганов, ръководител на Института по разбори и оценки в туризма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР