Националният ансамбъл по художествена гимнастика за жени и треньорката на

...
Националният ансамбъл по художествена гимнастика за жени и треньорката на
Коментари Харесай

Весела Димитрова: Готвим нови съчетания за следващия сезон

Националният отбор по художествена гимнастика за дами и треньорката на представителния отбор Весела Димитрова бяха наградени за тим и треньор на месец септември. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова завоюваха бронзов орден на Световната чалъндж купа в Казан през август.

Димитрова показа, че през идната година тимът ще има нови уреди и ще приготви нови съчетания.,,Двете ни съчетания ще бъдат нови през идващия сезон. Имах предпочитание да привлека още девойки, с цел да образуваме два състава от по пет индивида. Идеята не е да има конкуренция, а всички да вземат участие по едно и също време - когато има контузена състезателка, друга да я размени. Знаете, че при мен няма титуляри – който се показва добре, попада в главния състав. За всяка една комбинация се стараем доста, залагаме обичаен български жанр - на риск, автентичност и трудност “, показа треньорката.

Тя приказва и за актуалната подготвителна база на националките, както и за това, което следва като надпревари за девойките.,,Националната база на стадион,,Раковски “ е тясна, надяваме се Българската федерация по художествена гимнастика, както и Министерството на спорта да подкрепят финансово с построяването на нова зала, с цел да ни обезпечат една естествена конюнктура на работа. Относно надпреварите следващата година – вероятно ще участваме на Гран При през февруари, зависи по какъв начин си създадем програмата – най-важните надпревари са през април месец, четирите Световни купи, които ще се проведат всеки уикенд на април “.

Една от грациите Елена Бинева показа, че няма нищо притеснително поради идната хирургическа намеса на гърба.,,Не е нещо съществено, имам нужда от 3-4 месеца възобновяване и по-късно ще продължа тренировки с останалите наедно “, съобщи младата гимнастичка.

Димитрова показа най-после, че чака един сезон с позитивни страсти.,,Съчетанието с топки е готово, другото сега се работи. Мисля, че ще се получат доста хубави съчетания, уповавам се на един позитивен сезон, не желая да бъдем спокойни, а да реализираме задачите си, това е най-важното “, приключи треньорката. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР