Националния отбор на Украйна вече се намира само на един

...
Националния отбор на Украйна вече се намира само на един
Коментари Харесай

Украйна се доближи на една крачка от Мондиал 2022

Националния тим на Украйна към този момент се намира единствено на един мач от класиране на международното състезание по футбол, което ще се организира в Катар в края на годината (21 ноември - 18 декември). Тимът, воден от Олександър Петраков, не остави никакви подозрения, кой е по-добрият в полуфиналния плейоф против Шотландия и реализира победа с 3:1, освен това в Глазгоу.

Мачът трябваше да се играе през март, само че бе отсрочен поради войната в Украйна. И сега украинците бяха по-ощетения тим, защото футболистите, играещи в клубове от родината си, нямаха обикновено подготовка поради прекъснатото състезание след началото на военните дейности.

В герои за отбора си обаче се трансфораха звездите, които се състезават за задгранични клубове. Капитанът Андрий Ярмоленко ( " Уест Хем " ) откри резултата в 33-ата мин. след центриране на Руслан Малиновский ( " Аталанта " ). В 49-ата мин. нападателят на " Бенфика " Роман Яремчук удвои.

Вратарят на " Динамо " (Киев) Хеорхий Бушчан обаче сгреши при едно излизане в 79-ата мин. и Калъм Макгрегър ( " Селтик " ) понижи - 1:2. В спомагателното време обаче Олександър Зинченко, който неотдавна стана първенец на Англия с " Манчестър Сити ", даде превъзходен пас към Артьом Довбик ( " Днипро " ), който оформи крайния резултат.

Решителният плейоф за класиране на Мондиал 2022 е в неделя, когато Украйна ще срещне Уелс в Кардиф. Там се чака украинците да бъдат подкрепяни още веднъж от доста свои сънародници, откакто на ст. " Хемпдън Парк " в Глазгоу се стекоха няколко хиляди почитатели на отбора от целия свят - Австралия, Съединени американски щати, Германия, Израел и други

" За нашата страна тази победа значи доста. Момчетата се раздадоха до дъно. Направихме всичко допустимо да зарадваме всички наши хора в окопите, лечебните заведения. Казах на играчите преди мача, че излизаме да играем за елементарните хора, за нашата страна, за всички потърпевши от войната. Ще създадем всичко допустимо да победим и Уелс. Благодаря на Шотландия за гостоприемството. Разхождах се в Глазгоу и хората ми пожелаваха триумф. Това е необикновено! ", съобщи след мача селекционерът на украинския отбор Олександър Петраков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР