Националния изпълнителен съвет на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска

...
Националния изпълнителен съвет на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска
Коментари Харесай

Партия МИР поиска Тагарев незабавно да подаде оставка

Националния изпълнителен съвет на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изиска министъра на защитата да подаде неотложно оставка.
Според управлението на партията настояването на Тагарев да бъдат заличени 6 паметника на руснаци и партизани от Регистъра на военните монументи в България е следващата провокация от страна на министъра на защитата по отношение на българското общество, която цели да го раздели още по-силно.

„ Със своите дейности и бездействия Тагарев потвърди, че не е български министър, а непознат. Нещо повече – Тагарев има за цел да въвлече България във военния спор в Украйна, което е национално изменничество и той неотложно би трябвало да понесе с изключение на политическа, само че и наказателна отговорност. Циничното държание и дейности на Тагарев потвърждават, че той е министър на Украйна, само че не и на България и за това неотложно би трябвало да подаде оставка и да бъде съден за държавна измяна. Налице е закононарушение по член 103 от Наказателния кодекс, глава Първа, Раздел II, а точно изменничество и шпионство “, съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Според него прокуратурата би трябвало неотложно да се самосезира и на база на събраните доказателства за осъществяване на закононарушение от Тагарев да предприеме всички законови дейности за неговото наказване.

„ Паметник значи памет и е добре всеки един от нас да уважава и да почита паметта на тези, за които припомня съответния монумент. А народ, който не помни и не почита историята си, няма бъдеще. Инициативата на Тагарев за изкарването на 6 паметника на руснаци и партизани от Регистъра на военните монументи е самодейност за тяхното разрушение. Това на процедура е поругаване на тяхната памет, което е незаконно действие. Абсолютно неприемливо е и незаконно да се поругават и унищожават монументи, още повече те да бъде употребявани за политически и пропагандни цели. Крайно време е всички българи да се противопоставим на насажданата посред ни ненавист и разделяне. Само по този метод ще съхраним и ще запазим освен българската история и памет, само че и човешкото и няма да позволим на никого преди или след нас да ги унищожава “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той разяснява и самодейността на Тагарев и Денков да се освети постройките на Министерския съвет и на Парламента в цветовете на украинското знаме.
„ Само преди два дни цяла България означи 146-тата годишнина от Освобождението на България от турско иго. Рекорден брой българи се изкачиха на връх Шипка да почетат паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България. Милиони българи в страната и отвън нея също уважиха най-важната ни историческа дата - 3-ти март, която поставя началото на Третата българска страна и то след пет века турско иго. Това на процедура е денят, който сплотява всички същински българи и родолюбци. Това беше деня, в който всички държавни здания и институции трябваше да бъдат осветени с цветовете на българското национално знаме. За голямо страдание не видяхме нито Тагарев, нито Денков да изискат и да предизвикват това, само че за сметка на това единствено седмица по-рано те предизвикаха осветяването на постройките на Министерския съвет и на Парламента в цветовете на украинското знаме. Това е следващото доказателство, че те двамата не са български министър-председател и министър, а непознати. Това по всички морални правила и закони се назовава и квалифицира като национално изменничество “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР упорстват настоящето евроатлантическо държавно управление неотложно да подаде оставка, която Народното събрание да гласоподава и дружно с изборите за Европейски парламент да се проведат и предварителни парламентарни избори в България. Според партия МИР единствено по този начин страната ни ще има късмет да има българско, а не непознато държавно управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР