Националните власти в някои страни членки на ЕС изобщо не

...
Националните власти в някои страни членки на ЕС изобщо не
Коментари Харесай

Не всички страни в ЕС съобщават за финансови измами

Националните управляващи в някои страни членки на Европейски Съюз въобще не осведомят за съмнения в измами с Данък добавена стойност или митнически измами.

Това е един от проблемите, пред които е изправена Европейската прокуратура, съобщи нейният ръководител Лаура Кьовеши.

Тя направи доклад за първите 7 месеца от работата на институцията пред комисиите за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи и за бюджетен надзор в Европейския парламент в Брюксел.

Всъщност става дума за първата календарна година от активността на Европейската прокуратура. Тя проработи на 1 юни 2021 година

„ За да има следствие, са нужни сигнали ", посочи Кьовеши.

Тя също заяви, че откогато работи основаната в Люксембург Прокуратура, са разкрити закононарушения за над 147 милиона евро. Това е тройно повече по отношение на бюджета на институцията за 2021 година

Друг главен проблем по думите на Кьовеши са неяснотите към мандата на европейските прокурори. Заради прозрачността на Европейската прокуратура има потребност от транспарантна, предсказуема и математически правилна ротационна система за удължаването на мандатите.

„ Регулацията не показва споделя по какъв начин ще се реализира удължаването, кой ще взема решенията за това и въз основа на какви критерии. Трябва да имаме едно мислено, че нашите европейски прокурори следят следствията в техните страни и тяхната самостоятелност би трябвало да бъде обезпечена “, сподели обвинител номер 1 на Европейски Съюз.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР