Националните отбори по кикбокс в двете направления ринг и татами

...
Националните отбори по кикбокс в двете направления ринг и татами
Коментари Харесай

Димитър Пенчев и Кристина Николова са новите капитани на НО по кикбокс„



Националните тимове по кикбокс в двете посоки кръг и татами имат нови капитани.

Световният вицешампион и притежател на европейска и балканска трофеи в аматьорския кикбокс Димитър Пенчев ще е капитан на националния тим рингови стилове.

32 годишният играч на състезателен клуб „ Скорпион “ (Плевен) бе прочут персонално от управлението на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай в лицето на ръководителя Галин Димов и старши треньора на националния тим Владимир Вълев на интернационалния лагер в национална спортна база „ Спортпалас “ във Варна.

Димитър Пенчев заменя на капитанското място най-титулувания ни играч Атанас Божилов, който разгласи, че повече няма да се състезава в аматьорския кикбокс и ще продължи развиването си единствено в професионалното направление.

„ Не чаках да изберат тъкмо мен. Бях доста сюрпризиран и благодаря на управлението на БККМТ. Ще се постарая да заслужа доверието което ми оказват. Предстои ми присъединяване на международно състезание в нова за мен категория -71кг. Преди това триумфите ги реализирах в кат. -67кг. Мисля, че и този път ще съумея да се класирам на призовите места ”- съобщи новия капитан на националния тим по кикбокс - рингови стилове Димитър Пенчев.



Капитан на леките стилове за първи път в родната история на бойния спорт ще е Кристина Николова от столичния състезателен клуб „ STAR TEAM “. Николова е притежател на международна и европейска купа при девойките, а при дами е международна вицешампионка в жанр киклайт контакт в категория 50 килогпама.

„ Безкрайно съм щастлива и още съм леко шокирана. Да съм първия капитан на националния тим леки стилове е голяма чест за мен. Човекът на тази позиция би трябвало да е виновен, да оказва помощ на всеки и постоянно да е на равнище подготвен за всичко. Като капитан ще дам всичко от себе си. Безкрайно признателна съм на управлението на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, както и на нашия треньор Иван Георгиев и целия екип на татами стиловете ” – съобщи Кристина Николова – капитан на националния тим по кикбокс татами стилове. 

За място в националния тим в категорията на Атанас Божилов ще се състезават двама кикбоксьори. За титуляр в категория 75 кг жанр лоу кик публично преборване  най-късно до месец октомври ще създадат Цветозар Кючуков от Семеен кодекс „ Армеец “ и Али Юзеир от Семеен кодекс „ Вокил “ (Варна).

„ Наско няма да се състезава повече при дилетантите, продължава при експертите. Проведох диалог първо с него преди да вземем решението за нов капитан. Следващият кикбоксьор който е толкоз титулуван и може би зрял е Димитър Пенчев. Избрахме него тъй като тази фигура би трябвало да сплотява тима. Митко се познава с всички от дълго време е в този спорт, видял е всичко, може да им оказва помощ и да даде скъпи препоръки. Пенчев е извънреден човек ”, съобщи Владимир Вълев – старши треньор на националния тим по кикбокс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР