Националните отбори на България по плажен хандбал при девойките, младежите,

...
Националните отбори на България по плажен хандбал при девойките, младежите,
Коментари Харесай

Българите ще търсят оптимално представяне на ЕП по плажен хандбал

Националните тимове на България по плажен хандбал при девойките, младежите, дамите и мъжете ще търсят допустима ной-доброто показване на започващото на следващия ден във Варна Европейско състезание. Около това мнение се обедина шефът на родната хандбална централа Росен Добрев и треньорите на националните ни гарнитури, които ще вземат участие в конкуренцията.

Наставникът на мъжкия тим Веселин Станков съобщи, че отборът е подготвен физически за шампионата, само че не знае дали е подготвен душевен.

" Говорим, проучваме, преглеждаме тимовете. Вярата у момчетата ще пристигна с началото на шампионата, контролите, които плануваме да изиграем ще ни оказват помощ също, счита експертът. Той добави, че в нашата групафаворит и Хърватска, само че това не значи, че националите ни отписваме мача с тях. В първия си мач България среща Полша на 13 юли. Според Станков, в случай че България реализира една победа в групата, това незабавно може да отвори вратите за прекосяване в идната фаза.



Ирина Миладинова, треньор на дамите, съобщи, че националките ни са в една от най-тежките групи, а в нея са най-хубавите отбори на Испания и Дания, която е актуалният европейски първенец. Това не ни плаши, сподели Миладинова и добави, че пред националките ни задачата е да са в тройката на групата, с което те ще отидат в поток за систематизиране на медалите.

" Имаме добра подготовка. Ще се постараем да покажем доста добра и игра и да създадем положително класиране ", съобщи треньорът на младежките ни национали Самет Муртазали. Първата им среща е с Русия на 8 юли, а втората с Германия е на 9 юли. Донякъде е добре, че сме в група с три тима, само че противниците ни са много опитни и мощни, разяснява още той. " Ние сме окуражени и мисля, че ще се представим добре. Целта е да се класираме на допустимо най-предно място, а моята персонална цел е влезем в четворката ", обощи експертът.



Треньорът на девойките Тафик Парафитов сподели, че сме в група с тимовете на Испания, Украйна и Гърция. На 8 юли е първата ни среща с гъркините. Според наставника, най-важният мач е против Гърция. Там ще хвърлим всички старания, доста е значимо да успеем да вземем първия мач, а задачата е оптимално предно класиране, изясни експертът. В шампионата вземат участие най-силните школи по плажен хандбал в Европа, ние ще се опитаме да успеем да мотивираме девойките и да покажем най-хубавото, което могат да дадат на този стадий, добави той.

Президентът на родната хандбална федерация Росен Добрев разяснява, че Европейското състезание е проведено с доста старания, благодарение на Европейската хандбална федерация и с цялостната поддръжка на Община Варна. Той сподели в отговор на въпрос, че като федерация е направено всичко допустимо националните ни гарнитури да се приготвят оптимално добре да шампионата. Според него, пред родна аудитория състезателите ще дадат най-хубавото от себе си. Убеден съм, че българските тимове ще създадат всичко допустимо да се класират на най-предно място.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР