Националните отбори на България и Танзания се изправят един срещу

...
Националните отбори на България и Танзания се изправят един срещу
Коментари Харесай

България иска да започне годината с победа, но съперникът е екзотичен и непредсказуем

Националните тимове на България и Танзания се изправят един против различен в контролна среща от мини-турнира FIFA Series. 

" Трикольорите " получиха публична покана от международната футболна федерация да се включат в дебютното издание на новия план, противопоставящ представители на разнообразни конфедерации от целия свят в другарски мини-турнири. Историческото първо съревнование FIFA Series ще се организира в столицата на Азербайджан - Баку, а с изключение на домакините, нашите " лъвове " и танзанийците, присъединяване ще вземе и Монголия.
 Националите пробваха терена преди конфликта с Танзания
Националите пробваха терена преди конфликта с Танзания

" Лъвовете " са считани за любимец

Националният селекционер Илиан Илиев не изненадва с избора си на футболисти. За първи път под негово управление ще играе някогашният капитан на " трикольорите " - Георги Костадинов, който сега е основен състезател на кипърския АПОЕЛ.

От сметките на държавния отбор отпадна Иван Турицов. Бранителят на ЦСКА получи контузия в последния турнирен дуел на " армейците " против Ботев (Пд) и се наложи по неотложност в състава да бъде извикан бранителят на Пирин - Андрей Йорданов.

Любопитно е, че звездите на Танзания ще изоставен лагера на своя тим незабавно след срещата. Общо девет от африканците ще бъдат освободени за втория мач на Танзания в Баку - против Монголия на 25 март, поради клубни задължения в ШЛ на Африка. Така след конфликта с " лъвовете " групата на танзанийците ще намалее от 23 на 14 футболисти.

Последната среща на България с отбор от Африка беше през 2010 година - 1:1 с ЮАР в контрола. Българският гол тогава осъществя Валери Божинов. Точно 20 години пък изминаха от последната ни победа над африканци - 3:0 над Камерун в София през 2004 година.
 Илиан Илиев: Запознати сме по какъв начин можем да реагираме при всяка обстановка
Илиан Илиев: Запознати сме по какъв начин можем да реагираме при всяка обстановка

Твърди националният селекционер преди мача против Танзания
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР