Националните избори в Гърция ще се проведат на 21 май,

...
Националните избори в Гърция ще се проведат на 21 май,
Коментари Харесай

Мицотакис обяви датата на изборите в Гърция

Националните избори в Гърция ще се проведат на 21 май, разгласи министър председателят Кириакос Мицотакис по време на днешното съвещание на кабинета, съобщи БГНЕС, базирайки се на „ Катимерини “.

" Страната и нейните жители се нуждаят от ясни хоризонти ", съобщи Мицотакис пред кабинета. " Националните избори ще се проведат в неделя, 21 май ", сподели той.

Основната тематика на днешното съвещание на кабинета е представянето от министъра на вътрешните работи Макис Воридис и заместник-министъра на финансите Теодорос Скайлакакис на дейности за държавната администрация.

Припомняме, че на 22 март гръцкият министър-председател съобщи, че страната ще организира парламентарни избори през май, откакто държавното управление му е изправено пред необятно публикуван яд поради влаковата злополука, при която през февруари починаха 57 души.

" Мога да ви кажа сигурно, че изборите ще се проведат през май ", сподели той в изявление за телевизионния канал Alpha.

След нещастието в Темпе тревогата и политическото неодобрение нарастват, няма ясни спечелили и се усилва броят на колебаещите се гласоподаватели: Според последното изследване на Pulse за SKAI те са 12,5% спрямо 9,5% единствено месец по-рано.

Очевидно е, че това се дължи на недоволството от Нова народна власт (НД) (28,5% по отношение на 32%), което обаче значи облаги за СИРИЗА (стабилно на 25 %), а що се отнася до ПАСОК, тя демонстрира лек спад (9,5% по отношение на 10,5%).

Сега повече от всеки път нерешителните гласоподаватели ще бъдат от решаващо значение за идните избори, още повече че изследванията на публичното мнение демонстрират също по този начин, че нещастието в Темпе в действителност не ускорява антисистемната вълна на възпиране (бел.ред. недействителните, въздържалите се се усилват нищожно с 0,5%), заяви по-рано „ Катимерини “.

Мицотакис съобщи, че в случай че не може да сформира еднопартийно държавно управление, той е отворен за съдействие с ПАСОК след вторите избори. Като се има поради позицията на ПАСОК " не на Мицотакис или Ципрас ", опциите за съглашение може да са извънредно лимитирани, изключително в случай че тя излезе отслабена от идните избори, в който случай третият избор може да стане неминуем.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР