Национални младежки срещи под надслов: Младежко предприемачество и заетост ще

...
Национални младежки срещи под надслов: Младежко предприемачество и заетост ще
Коментари Харесай

Национални младежки срещи ще насърчават предприемачеството и кариерното ориентиране на младежи

Национални юношески срещи под надпис: " Младежко предприемачество и претовареност " ще подтикват интензивно отношение към пазара на труда измежду младежите в България, ще предизвикват младежкото предприемачество и основаването на връзки сред локалния бизнес и просветителните институции.

Участие в младежките срещи ще вземат над 180 младежи от три региона за обмисляне в България- югозападен, североизточен и северен централен регион, като надлежно събитията ще се проведат във Варна, Велико Търново и София.

Ще бъдат обхванати младежи от три обществени групи (ученици, студенти и работещи младежи) на възраст сред 16 и 30 години.

Проблемите, които младежките срещи ще адресират са: разминаване сред потребностите на локалния бизнес и предлаганите от междинните учебни заведения просветителни профили, внезапно падащото равнище на функционални компетентности на завършващите приблизително обучение, дълготрайната безработица измежду младежите.

Тези проблеми младежите ще дебатират с лица, виновни за образуване на младежките политики и тактики.

В резултат от младежките конгреси ще бъде основан интерактивен „ Пътеводител за положителни практики в областта на предприемачеството и кариерното насочване на младежи “, който ще бъде наличен за всички в интернет пространството.

Младежките срещи се провеждат от Сдружение „ Моят град “ по стратегия „ Еразъм + “, Ключова активност 3: Структурен разговор – срещи сред младежи и хора, взимащи решения, в региона на младежта по план 2017-2-BG01-KA347-036634 „ Младежко предприемачество и претовареност “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР