Национални и регионални структури, общественици, политици и обикновени граждани организираха

...
Национални и регионални структури, общественици, политици и обикновени граждани организираха
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност: Къде можем да дарим за пострадалите от трусовете в Турция и Сирия

Национални и районни структури, общественици, политици и елементарни жители проведоха акции за набиране на средства, облекла и одеяла, храни и лекарства, които да бъдат изпратени на потърпевшите от опустошителните трусове в Южна Турция и Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Българският Червен кръст разгласи дарителска акция

Още в понеделник Българският Червен кръст (БЧК) разгласи дарителска сметка за набиране на средства за потърпевшите от земетресенията. Във вторник БЧК обяви кампания за набиране на материални дарения. Сред нужните движимости са нови топли детски, дамски и мъжки облекла и обувки, ново спално долни дрехи, нови топли завивки, хигиенични материали (за персонална хигиена).

Даренията за София се одобряват в 9-та Районна работа на ПБЗН

– ж.к. „ Люлин “ 10, бул. " Д-р Петър Дертлиев " 1989, от 9:00 до 18:00 ч., както и в регионалните организации на БЧК. 

Областната администрация и Община Разград подкрепиха акцията на БЧК ,

съобщи директорът на дирекция в Областната администрация Светлин Симеонов. Той уточни, че материални дарения за област Разград ще се събират в постройката на Секретариата на Областния съвет на БЧК, намираща се ул. „ Кракра “ № 14, всеки работен ден от 09:00 до 16:00 часа.

В офиса на БЧК в Плевен се събират материални дарения

в помощ на потърпевшите от опустошителните трусове в Турция и Сирия, съобщи Габриела Хитова, шеф на Областния съвет на БЧК в Плевен. 

Областният съвет на БЧК в Добрич също се включва в националната акция за материални дарения

в помощ на потърпевшите при земетресенията в Турция, оповестиха от локалната конструкция на организацията. В регионалния град са разкрити два пункта за събиране на дарения – на ул. „ Отец Паисий “ 19 и ул. „ Агликина поляна “ 19. 

Българският Червен кръст в Русе също набира дарения в помощ на потърпевшите от земетресенията

в Турция и Сирия, съобщи директорът на регионалната червенокръстка организация Антоанета Ябанозова.

В БЧК – Варна дарения ще се одобряват до събота, 11 февруари, сред 9:30 и 16:30 часа. Адресът на организацията е ул. „ Братя Шкорпил “ 3.

Касички за събиране на средства за потърпевшите от земетресенията в Турция ще сложи във всяка от седемте кърджалийски общини регионалната конструкция на Българския Червен кръст, с изключение на оповестената към този момент национална дарителска сметка. Това оповестиха пред публицисти проф. доктор Тодор Черкезов, член на Националното управление на БЧК, и Светломира Димитрова, шеф на Областния съвет на червенокръстката организация в област Кърджали.

Общинските администрации също се включват в набирането на средства

Граждански начинания в Пловдив започнаха да събират дарения за потърпевшите от земетресението в Турция. Организатори на двете дарителски акции са издателят Манол Пейков и Дениз Мутлу. За ден по сметките на Пейков са събрани малко над 220 000 лв. от повече от 1500 души, като непрестанно постъпват нови дарения.

Предметни дарения се събират в пунктове в Пловдив и София .

Необходими са ръкавици, якета, шалове, шапки, одеяла, отоплителни на газ за външно отопление, печки, палатки, столчета и маси за къмпинг, комплекти за първа помощ, хигиенични материали, акумулатори. В Пловдив те се събират на адрес бул. „ Александър Стамболийски “ 9, а в София на ул. „ Шипка “ 23. 

Пункт за събиране на помощи за потърпевшите от земетресенията в Турция е оголен във Велико Търново .

Пунктът е ситуиран в центъра на града, на ул. „ Марно поле “ 14, оповестиха от пресцентъра на Общината. Той ще е отворен всеки работен ден от 8:30 до 17:00 ч., а събраните помощи ще бъдат изпращани към потърпевшите в земетръсната зона. 

Националната асоциация на Доброволните формирования в България и регионалният шеф на Пазарджик Трендафил Величков

разкриха пункт за набиране на филантропична помощ в поддръжка на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия, заяви Мария Ловчинова от регионалната администрация. Пунктът е ситуиран в центъра на град Пазарджик, на ул. „ Екзарх Йосиф “ 15А и ще работи всеки ден от 9:00 до 19:00 часа.

Кметът на община Добричка Соня Георгиева инициира акция

за събиране на дарения в помощ на бедстващите след земетресенията в Турция, заяви по-рано през днешния ден локалната администрация на уеб страницата си. 

И Община Котел обяви акция за събиране на дарения за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия ,

оповестиха от общинския пресцентър. Всеки искащ може да помогне. Даренията ще могат да се предадат на шефа на Дневен център за остарели хора – Ваня Иванова, всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа в постройката на Центъра, на адрес: гр. Котел, ул. " Проф. Павлов " №8. Координатор на акцията е заместник-кметът Шериф Куванджъ. Всеки искащ да подари парични средства, може да го направи в дарителски кутии, сложени в постройката на Община Котел. Пари могат да се преведат в набирателна сметка в лв. на Община Котел. 

Община Опака обяви акция за подкрепяне на потърпевшите от земетресението в Турция .

Кампанията е за набиране на неизползвани материални средства, които ще бъдат изпратени на бедстващите хора след опустошителното естествено злополучие, сподели секретарят на общината Неше Ашим.

Сред искащите да оказват помощ е и десетгодишният наследник на отец Петър Гарена от Кърджали .

Манол първи се включи в акцията на Районното мюфтийство в регионалния град по набиране на средства за потърпевшите при земетресенията в Турция и подари пари от своята касичка. Това каза районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. 

Национални дарителски акции

Главното мюфтийство и Посолството на Турция в България също оповестиха банкови сметки, по които биха могли да се създадат парични дарения. Банковите сметки и изискванията за даряване на артикули и материали от първа нужда са оповестени на уеб страниците им. 

ДПС също стартира дарителска акция в поддръжка на потърпевшите

в опустошителното земетресение в Турция, както и на фамилиите на починалите, оповестиха от пресцентъра на партията.

Фондация " BCause "  също обяви кампания за набиране на средства ,

с която ще се подкрепят българските доброволни отряди, отиващи на помощ на място. Фондацията ще насочи средства и към Хранителна банка в Турция, която доставя храна и вода на нуждаещите се. За потърпевшите от земетресенията в Сирия от фондацията ще насочат дарения към MULHAM Gönüllüler YARDIM Dernegi (Molham Volunteering Team) - студентска доброволческа организация, която започва незабавен фонд за поддръжка на потърпевшите.

Лазар Радков, уредник на акцията „ Капачки за бъдеще “, сплоти напъните си с платформата Каузи.БГ .

Още в първите часове след бедствието България изпрати планински спасители, пожарникари и лекари, които да се включат в интервенциите по търсене на изчезнали лица и за подкрепяне на потърпевшите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР