Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) напомня на договорните си партньори –

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) напомня на договорните си партньори –
Коментари Харесай

НЗОК напомня, че от 1 юни няма да плаща отпуснати с хартиени рецепти лекарства

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) припомня на договорните си сътрудници – лекари от извънболничната помощ и аптеки, че според нормативната уредба от 1 юни тази година предписването и отпущането на лекарствени артикули, заплащани изцяло или отчасти от НЗОК, се прави единствено с електронни предписания.

" С оглед на това и за обезпечаване на здравноосигурените лица на правилно и безпроблемно разпределяне на лекарствени артикули, заплащани от НЗОК, е належащо софтуерите на аптеките да бъдат обновени за осъществяване на електронни наставления, както и магистър фармацевтите да бъдат подготвени за работа с аптечните стратегии ", обявиха от фонда.

НЗОК няма да заплаща отпуснати лекарствени артикули по издадени на и след 01.06.2021 година предписания на книжен притежател.
 Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР