Националната здравна служба (NHS) посочва, че възрастен трябва да консумира

...
Националната здравна служба (NHS) посочва, че възрастен трябва да консумира
Коментари Харесай

Колко сол на ден ядат лекарите, за да са здрави?

Националната здравна работа (NHS) показва, че възрастен би трябвало да употребява не повече от шест грама сол дневно. Въпреки това лондонските специалисти организираха ново изследване и стигнаха до заключението, че това е прекалено много, написа в. „ Сън “.

Прекомерният банкет на сол води до високо кръвно налягане, което от своя страна предизвиква други здравословни проблеми като инфаркти или инсулти.

Експертите разгласиха своите открития в New England Journal of Medicine. В своето изследване те разкрили, че увеличението на приема на сол с 2,5 грама дневно усилва риска от сърдечни болести с 18%.. Учените открили също, че в случай че отделянето на калий от тялото се усили с 1000 mg дневно, рискът от инсулт и инфаркт понижава с 18%.
Тези храни подтикват деменция, избягвайте ги!
Смята се, че броят на случаите на деменция ще скочи до небето през идващите 30 години, само че ние можем да създадем доста, с цел да предотвр...

Като част от изследването учените събират проби от урина от 10 000 здрави възрастни за избран интервал от време един път дневно. Според тях това е най-точният метод за премерване на приема на сол.

Изследванията удостоверяват връзката сред приема на сол и сърдечни болести, в това число инфаркти и инсулти. Колкото по-малко сол употребява човек, толкоз по-малък е рискът да се разболее.

Професор Греъм Макгрегър, занимаващ се със сърдечно-съдова медицина в Лондонския университет, ръководител на интернационалната експертна организация „ Действие срещу солта “ (Action on Salt) и съавтор на проучването, сподели, че намаляването на приема на сол е най-ефективният метод за понижаване на кръвното налягане и понижаване на риска от заболяване.

Той съобщи: „ Британското държавно управление прекомерно дълго разрешава на хранителната промишленост да подхранва здравните проблеми в ущърб на всички нас. Новото управление за възстановяване на здравето и унищожаване на неравенствата в този момент би трябвало да принуди хранителната промишленост да понижи количеството сол, добавено към храните, които купуваме. Това може да се направи посредством законодателство или посредством данъчно облагане. "
Две чаши кафе дневно пазят от една от най-опасните заболявания
Австралийски учени откриха, че при хората, които пият кафе всеки ден, рискът от развиване на когнитивни увреждания с придвижване на въ...

От 2003 до 2011 година английското държавно управление предизвиква намаляването на солта в страната, която е една от първите, които създадоха стратегия за непринудено понижаване на солта. Това принуди хранителната промишленост да приключи несъразмерното прибавяне на сол към храната. Много страни са копирали тази стратегия, а някои даже са приели закони за солта.

Във Англия всичко се правеше непринудено. Много хора приказват за това, че потреблението на сол в страната остава непроменена от 2014 година

Професор Фън Хе от Института по публично здраве (към Лондонския университет), занимаващ се с въпросите за световна отбрана на здравето и съавтор на проучването, сподели, че на него му е пределно ясна връзката сред приема на сол и сърдечно-съдовите болести.

„ Затова би трябвало да спрем да се съмняваме в науката и да предприемем директни дейности за понижаване на приема на сол. Препоръки за популацията в това отношение са създадени преди доста години. Сега е моментът да действаме “, добави той.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР