Националната здравна служба на Великобритания (NHS) обяви плановете си да

...
Националната здравна служба на Великобритания (NHS) обяви плановете си да
Коментари Харесай

Великобритания: NHS обновява софтуера си, за да се справи с дългите списъци на чакащи

Националната здравна работа на Англия (NHS) разгласи проектите си да обнови напълно софтуера си от пролетта на 2024 година, с цел да даде по-добри сложни грижи за милиони пациенти, написа pharmatimes.com.

Новият програмен продукт ще комбинира данни от NHS и ще разреши на личния състав да има по-лесен достъп до основна информация, с цел да обезпечи усъвършенствана и навременна грижа за пациентите.

Като надгражда настоящата Национална платформа за данни, новата Федеративна платформа за данни ще спомогне за понижаване на описите с чакащи и закъсненията при изписване от болничното заведение, считат от NHS.

Тя ще включва огромен размер от информация, в това число за общия брой болнични кревати, размера на листите от чакащи, описите на личния състав, съществуването на медицински консумативи и места за обществени грижи за подкрепяне на личния състав при тъкмо обмисляне и оптимално дейно потребление на ресурсите.

Инвестицията ще бъде в размер на 330 млн. паунда и ще се осъществя поредно в продължение на 7 години, като от ден на ден болнични тръстове се причислят към платформата.

Само през първата договорна година се чака да бъдат вложени общо 25,6 млн. паунда във Федеративната платформа за данни и обвързваните с нея услуги.

Няколко пилотни плана към този момент са били осъществени благодарение на новата платформа за шерване на данни, като са установени редица позитивни промени – понижаване на времето за очакване за планувани грижи и закъснение на изписването, както и по-бързо време за диагностика и лекуване.

Някои болнични тръстове като North Tees и Hartlepool Trust са записали понижение от 36% на дълготрайните престои в болнични лечебни заведения.

От NHS разясняват, че е очакван 6-месечен временен интервал на внедряване на продуктите, поддържани от в този момент настоящата платформа, към новия програмен продукт.

Всеки болничен концерн и местна здравна система ще придобият своя лична версия на софтуера, с цел да се свързват и споделят информация между тях

Освен това, в платформата ще бъде употребен за първи път национално обезпечения и финансиран инструмент за дискретност в интерес на организациите на NHS - NHS Privacy Enhancing Technology.

Според националният шеф за промяна на NHS доктор Вин Диуакър софтуерът ще даде безвредна и сигурна среда за сливане на данни и за създаване и даване на по-лесни, бързи и налични услуги за пациентите, като това ще спомогне за възобновяване на пълноценни и изборни грижи по отношение на самостоятелните здравни потребности на хората.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР