Националната здравна служба на Великобритания (NHS) обяви, че има готовност

...
Националната здравна служба на Великобритания (NHS) обяви, че има готовност
Коментари Харесай

Великобритания: NHS ще използва AI, за да се справи с пропуснатите прегледи

Националната здравна работа на Англия (NHS) разгласи, че има подготвеност да вкара изкуствен интелект (AI), с цел да помогне да бъде кратко времето за очакване за обзор и други медицински услуги, както и да бъде понижен броя на пропуснатите прегледи, написа pharmatimes.com.

Нови данни демонстрират, че 6,4% от над 125 млн. амбулаторни прегледа в NHS в Англия предходната година не са били посетени от пациента и това най-често се отнася за визити в кабинети по физиотерапия, кардиология, офталмология, ортопедия и травматология.

Прогнозата е, че пропуснатите прегледи ще костват на NHS общо 1,2 млрд.долара годишно.

Сега погледът на здравните управляващи е ориентиран към основания от Deep Medical програмен продукт с изкуствен интелект употребява логаритми и анонимизирани данни, който може да предскаже с огромна степен на възможност пропуснатите визити. Той употребява набор от съответстващи прогностични критерии като метеорологично време, трафик, работно място и други резервирани часове за аудиенция при доктор.

Засега планът е прибавен като пилотен в 6 области на страната, чака се да бъде уголемен в още 10. Досега действителният резултат е планувани с акуратност 377 пропуснати прегледа и в допълнение прегледани 1910 пациенти в освободени часове. Очаква се нововъведението да спести на NHS общо 27,5 млн. паунда годишно.

Съществено преимущество е, че софтуерът е в положение също по този начин да провежда визити, които са комфортни за пациентите, и да ползва интелигентни аварийни разновидности с гаранция, че клиничното време не се губи.

Съвсем неотдавна беше доказано в допълнение финансово финансиране от 3,4 милиарда паунда посредством бюджета, с цел да се разреши на NHS да удвои вложенията в нови технологии и да продължи започнатите планове. работата, която към този момент е осъществена.

Според министъра на опазването на здравето на Обединеното кралство лорд Маркъм тази технология ще помогне за понижаване на описите с чакащи, ще разреши на стотици хиляди пациенти повече да бъдат прегледани всяка година, ще освободи времето на лекарите, ще даде по-бързи резултати от проби и в последна сметка ще икономисва десетки милиони паунда на системата всяка година.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР