Националната здравна организация на Гърция в четвъртък вечерта потвърди три

...
Националната здравна организация на Гърция в четвъртък вечерта потвърди три
Коментари Харесай

Гърция потвърди три случая на новия хепатит

Националната здравна организация на Гърция в четвъртък вечерта удостовери три случая на новия изострен хепатит с незнаен генезис при деца , които дават отговор на критериите, избрани от Световната здравна организация, написа гръцкият вестник Катимерини.

Два от случаите, при 14-месечно и 10-годишно дете, са имали признаци на коремна болежка, повръщане и тресчица, като лабораторните проучвания са посочили доста повишение на чернодробните ензими (трансаминази > 500 IU/ml).

Друго 18-месечно бебе е било асимптоматично с равнища на трансаминазите, нараснали до 500 IU/ml. Общият брой на случаите в международен мащаб е извънредно невисок. Към днешна дата са обявени към 300 случая, от които 163 са докладвани от Обединеното кралство.

Въпреки че се прибавят нови страни със съмнителни случаи, броят на случаите по страни наподобява не се усилва, което допуска, че разпространяването е лимитирано .

Припомняме, че от здравния министър проф. Асена Сербезова, само че в следствие тази диагноза беше отхвърлена от шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф . Ива Христова.
 Няма случай на изострен хепатит при дете у нас
Няма случай на изострен хепатит при дете у нас

Финалното умозаключение след подозрителен случай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР