Националната здравна комисия на Китай, която през последните около три

...
Националната здравна комисия на Китай, която през последните около три
Коментари Харесай

Китай спря да публикува дневните COVID данните. А се задава епидемичен взрив

Националната здравна комисия на Китай, която през последните към три години публикуваше всеки ден данни за случаите на COVID-19 в страната, заяви, че от през днешния ден към този момент няма да разгласява такива данни, съобщи Ройтерс.

" Съответната информация ще бъде оповестена от Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите за информация ", се споделя в изказване на здравната комисия, в което не се прецизират аргументите за смяната или какъв брой постоянно Китайският център за надзор на болесттите ще актуализира информацията.

На фона на все по-мъглявата статистика се появяват от ден на ден информации за растеж на слуачите. Източната китайска провинция Чжъцзян се бори с към 1 млн. нови случаи всеки ден като се чака броят им да се удвои през идващите дни, съобщават от провинциалното държавно управление, съобщи Ройтерс.

Въпреки рекордния ръст в континенталната част на Китай не е регистриран нито един смъртен случай от ковид за петте дни до събота, заяви през днешния ден Китайският център за надзор и предварителна защита на болесттите.

Граждани и специалисти приканиха за по-точни данни, защото инфекциите се усилиха, откакто Пекин направи радикални промени в рестриктивната си политика за „ нулев Коронавирус “, която докара до невиждани заключвания стотици милиони жители и засегна втората по величина стопанска система в света.

Данните за Китай в народен мащаб станаха непълни, защото Националната комисия по опазване на здравето спря да рапортува за асимптоматични инфекции, което затрудни следенето на случаите.

" Пикът на инфекцията се чака да настъпи по-рано в Чжъцзян и да навлезе в интервал на нараснало равнище към Нова година, когато дневният брой на новите инфекции ще бъде до 2 милиона ", гласи изказване на държавното управление на провинцията.

Властите показаха, че измежду 13 583 инфекции, които се лекуват в лечебните заведения на провинцията, един пациент е имал тежки признаци на ковид.

Китай стесни определението си за докладване на смъртните случаи от COVID само до тези от пневмония или респираторни болести, породени от ковид, което буди неразбиране измежду международните здравни специалисти, показва още Ройтерс.

СЗО не е получавала данни от Китай за нови хоспитализации поради ковид, откогато Пекин облекчи рестриктивните мерки.

Организацията твърди, че неналичието на данни може да се дължи на това,  че управляващите се затрудняват да преброят случаите в най-многолюдната страна.

Официално Китай рапортува по-малко от 10 случая, свързани с Коронавирус, през последните две седмици, само че повишеното търсене тук-там в крематориумите се пояснява като доказателство, че броят на умрелите е доста по-голям, написа " Гардиън ".

Базираната във Англия компания " Airfinity ", която събира здравни данни, предходната седмица излезе с оценка, че Китай има по 1 млн. инфектирани и 5000 смъртни случаи на ден.

" Китай навлиза в най-опасните седмици от пандемията ",  се споделя в оценка на „ Кепитал икономикс “. " В момента управляващите не поставят съвсем никакви старания, с цел да забавят разпространяването на инфекциите и с със започването на огромно напредване преди Лунната нова година всички елементи на страната, които сега не са наранени, скоро ще бъдат обхванати от огромна вълна на ковид. "

 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР