Националната телевизия се разделя с двама от тримата водещи на

...
Националната телевизия се разделя с двама от тримата водещи на
Коментари Харесай

И БНТ се разделя с популярни журналисти: сваля от екран Димитър Стоянович, Шани и Марио Гаврилов

Националната телевизия се разделя с двама от тримата водещи на едно от най-авторитетните си и ценени излъчвания - " Култура БГ " - Димитър Стоянович и Александра Гюзелева - Шани. Новината не бе обявена от Българска национална телевизия, а от уеб страницата за просвета " Площад Славейков ". Двамата водещи са били известени, че за времето на изключителното състояние единствен водещ и продуцент ще бъде Ана Ангелова.

Журналистът Марио Гаврилов също е свален от екран след приключване на едногодишния контракт, който е имал с малкия екран. Той е изминал в първата седмица на април, когато е свалено и предаването за стопански вести " Икономика.БГ ". Договорът на журналиста не е възобновен.

OFFNews се обърна към Българска национална телевизия с въпроси за претекстовете за тези промени. Няма изрично удостоверение, че те са подбудени от рецесията към изключителното състояние. Българска национална телевизия е в мощен финансов недостиг повече от година, а той няма по какъв начин да не се отрази и на работещите в малкия екран. Остава обаче въпросът по какъв начин се прави подборът кой да остане и кой да бъде скъсен. Предаването на Гаврилов е от дребното с икономическо наличие в ефира. Икономическите публицисти по традиция са измежду най-търсените от медиите, защото такива фрагменти мъчно се построяват и намират. Не за пръв път Българска национална телевизия протяга ръка и на свое предаване за просвета - друга територия, която рядко участва в комерсиалните медии и има своя вярна публика и социална цел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР