Националната статистика е пуснала поредно изследване за демографията на българските

...
Националната статистика е пуснала поредно изследване за демографията на българските
Коментари Харесай

НСИ: За четири години половината предприятия в България не са наемали нови хора

Националната статистика е пуснала следващо проучване за демографията на българските предприятия. Към края на 2016 година у нас са функционирали съвсем 350 000 предприятия, оповестява Българска национална телевизия.

Почти половината от фактически работещите предприятия у нас - 48.7%, не са наемали хора през интервала от 2012 година до 2016 година Това демонстрира проучване на Националния статистически институт (НСИ). На процедура това значи, че 169 625 от фирмите не са си търсили служащи през обсъждания интервал. На второ място в проучването са предприятията наели до четири индивида, а най-нисък е делът на тези наели повече от 10 души. 

Новите предприятия за проучвания четири години е 12,2% от всички работещи компании у нас. Най-много от новите сдружения са зародили в бранш търговия, а минимум в добивната индустрия. Интересна е и статистиката, че наклонността да не се наемат нови хора важи и за новосъздадените компании. При тях в над 68 на 100 изобщо не са назначавали чиновници през обсъждания интервал. 

Националната статистика е изследвала и какъв брой от основаните през 2015 година предприятия са съумели да оцелеят. През първата година от живота си това са над 80 на 100 от сдруженията, освен това най-вече такива с над 10 и повече заети. Интересно, че най-голям дял на оцеляващите сдружения е от бранш " Транспорт ", а най-нисък в бранш " Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила ".

" С отдалечаване от годината на раждане, се следи наклонност на понижаване на броя на оживелите предприятия ", безапелационни са от Национален статистически институт. Това демонстрират и данните им. Делът на предприятията, които са съумели да работят пет години след основаването им е едвам 4,7 на 100.

От Национален статистически институт изследват и по този начин наречените от тях " умрели предприятия ". Последните годни данни са от 2015 година поради бавното им закриване и отразяване в статистическите данни. Затворените компании преди три години са близо 35 000 или 10% от всички дейни сдружения у нас. Най-много са затворените компании, занимаващи се с ремонт на коли и мотоциклети. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР