Националната служба за охрана се явява само политически инструмент в

...
Националната служба за охрана се явява само политически инструмент в
Коментари Харесай

Николай Марков: НСО е абсолютен паразит в системата за национална сигурност

Националната работа за защита се явява единствено политически инструмент в ръцете на всеки следващ управник

Относно следващите институционални спорове свързани с активността на Националната работа за защита. Поредните, само че не последните.

Виждам, че има цялостно недоумение за всичко обвързвано тази национална черна дупка, по тази причина ще се опитам да разясня напълно в резюме и без да влизам в детайлите. Всеки минал президент за миналите 30 години е възприемал тази работа като персонално своя армия. Оттам идват множеството от институционалните проблеми в страната! Някои от предишните президенти, които съм следил и изследвал от доста близко разстояние, в това число днешния, не са еволюирали в посока на същинско държавническо мислене. Имитации има в остатък, само че те са единствено за пред очите на гражданите-данъкоплатци.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

НСО е изцяло архаична по "смисъл и наличие " работа, която в този си тип е безспорен паразит в системата за национална сигурност. От нея не произлиза никаква национална сигурност, нито гражданска такава! В този смисъл тя се явява единствено политически инструмент в ръцете на всеки следващ управник. Ако има слаб министър председател тя става персонално оръжие на президента, а в случай че има мощен министър председател, тя е негов персонален инструмент по Конституция и закон!!! Няма да изяснявам аргументите, с цел да не се изгуби смисъла на посланието ми.

------------------------------------------------------------------------------------------------

За ниската добавена стойност на следващия шеф, новоизлюпен "генерал " в НСО няма да разясня, тъй като ми е обидно. Катастрофален проблем е, че там липсва и нужния експертен потенциал, който да разбере същността на отговорностите произлизащи от закон. В този смисъл държавното управление /знаете отношението ми към него/, само че в тази ситуация то има цялостни учредения за поисканата оставка на шефа на НСО. За страдание по прекалено много аргументи не може да се обоснове и стимулира обществено. И за това има учредения! От неналичието на гласност се възползва президента и застава против желаната оставка, като я възприема и като персонална засегнатост за избора му на шеф. Ако от двете страни на барикадата стояха същински държавници щяха да погледнат отвън личните си страсти по тематиката, само че днешните не могат и в никакъв случай не са могли. А промяната на началника на НСО освен е наложителна, а и изцяло основателна!!! Това момче няма висотата на мислене и подготовка за този пост, нито има качества за него. В това съм уверен прекомерно персонално.

Като разследване на всичко казано нагоре следва да се премислят доста неща, само че няма кой да го направи в този миг. От това както постоянно е било, ще се възползват "трети лица ", които от дълго време трябваше да са в пандиза, само че са на независимост. Вероятно не след дълго ще бъдат бъдат убити и съвсем всички сегашни или бъдещи предпазени очевидци по разнообразни проблеми, както си отпътува тихомълком и този на делото против Бобокови. Те към този момент са чисти и оправдани като доста други преди тях. Спомнете си лицата и делата им. Държавните катедри, съгласно мен, би трябвало да се заемат от държавници! Не от съучастници, които употребяват властовите си позиции в своя или непозната изгода - поради тежки свои зависимости!

Да си общественик, значи да мислиш отвън матрицата! И освен да мислиш.

Николай Марков
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР