Националната служба за охрана (НСО) е домакин на Четвъртата конференция

...
Националната служба за охрана (НСО) е домакин на Четвъртата конференция
Коментари Харесай

НСО е домакин на Четвъртата конференция на службите за охрана на парламентите от ЕС

Националната работа за защита (НСО) е хазаин на Четвъртата конференция на службите за защита, в която вземат участие чиновници по защитата и специалисти от Европейския парламент и от парламентарните институции на 22 страни членки на Европейския съюз, оповестиха от НСО. Сред тематиките на полемиките са сигурният достъп до парламентарните институции, устойчивостта на киберзаплахи, оценката на риска, оперативното съдействие и обменът на информация с  полицейските и другите служби за сигурност.

 

Форумът беше открит от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

 

„ Посегателството против всеки парламент – във физическия свят или в киберпространството, е посягане против демокрацията. Затова вашата работа е от извънредно значение “, сподели Желязков в обръщението си към участниците и гостите на конференцията.

 

„ В среда на сигурност с изключителна динамичност всички осъзнаваме какъв брой значимо е да бъде споделян действен опит и службите по сигурността да си взаимодействат дейно и с доверие “, акцентира Росен Желязков, който поздрави държавната охранителна работа за семейството на представителния професионален конгрес.

 

„ Използвам опцията да се обърна към вас с надълбоко почитание за всекидневно проявявания от вас професионализъм и за вашата отдаденост при осъществяване на възлаганите ви задания. Вашата работа постоянно остава отвън полезрението на обществото, само че тя не е отвън полезрението на тези, чиято сигурност сте призвани да гарантирате “, обърна се още ръководителят на Народното събрание към участниците във форума.

 

Наша най-висока задача е да пазим демократичните устои на нашите общества, да подсигуряваме сигурността на парламентарните институции и сигурността на определените от нас да ни съставляват, съобщи началникът на Националната работа за защита (НСО) бригаден военачалник Емил Тонев.

 

Продължаващата война в Украйна, терористичните закани, заканите от хибриден темперамент и в киберпространството са единствено част от факторите на средата на сигурност, които допълват и подкрепят вътрешните разделения в нашите общества, съобщи началникът на НСО. Той уточни, че обществено-политическите разделения на национално ниво в страните от Европейски Съюз стават все по-осезаеми, а на 9 юни т.г. България ще гласоподава на следващи избори за народен парламент, дружно с вота за членове на Европейския парламент. „ А най-видимите проявления на гражданското неодобрение са точно пред нашите парламенти “, напомни бриг. ген. Емил Тонев.

 

„ Националната работа за защита на България е институция със 145-годишна история. Един от уроците, на които дългогодишният ни опит ни е научил, е, че точно хората, тяхното образование, висок професионализъм, морални качества и тяхната преданост, са нашият най-ценен запас “, съобщи още началникът на Националната работа за защита.

 

През октомври от НСО оповестиха, че ще бъдат домакини на Четвъртата конференция на службите за защита на парламентите на страните от Европейския съюз.  НСО съставлява България от основаването на формата през 2018 година и семейството на конференцията е израз на обичайното доверие, с което държавната охранителна работа се употребява измежду партньорските структури на страните от Европейски Съюз, означиха тогава от службата в известие до медиите. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР