Националната служба за охрана (НСО) дължи 1,2 млн. лв за

...
Националната служба за охрана (НСО) дължи 1,2 млн. лв за
Коментари Харесай

НСО дължи 1,2 млн. лв. за обезщетения, шефът на службата иска промяна на закона

Националната работа за защита (НСО) дължи 1,2 млн. лева за компенсации за пенсии, сподели на съвещание на парламентарната комисия по защита генерал-майор Данчо Дяков, който е новият шеф на службата. Той е разговарял с министъра на финансите Владислав Горанов и изрази " сдържан оптимизъм ", че напусналите и пенсионираните някогашни чиновници да получат компенсациите си.

яков счита, че законът за НСО би трябвало да бъде изменен, тъй като пределната възраст за работа за военнизираните чиновници на службата е по-нисък с 2 година от тази в армията и не могат да се пенсионират. Друга смяна трябвало да се направи в метода за взимане на решения.

Дяков сподели още, че е доста мъчно да се намира първокласен състав, както във въоръжените сили, по този начин и в НСО. Недостигът в службата е към 12-14%. Пред депутатите Дяков сподели, че има чиновници, които са получили предизвестията си. След съвещанието Дяков съобщи, че съкращения в НСО няма да има, само че и нови назначения също, тъй като бюджетът не го разрешава. Намеренията му са да бъдат усъвършенствани разноските в службата, с цел да бъдат нараснали заплатите на чиновниците.

" Не планувам обилни промени в службата, тъй като службата потвърди, че действа доста добре. Ако има някакви промени, те ще са да може тя да бъде по-гъвкава при вземането на решенията, тъй че сътрудниците ми не би трябвало да се тормозят от структурни и други промени ", изясни пред публицисти Дяков

Един от проблемите на службата остава остарелият автопарк. Според Дяков колите на НСО " не са първа младост " и междинната им възраст варира сред 12 и 15 години, което изразходва огромна част от ресурса на службата.

За опазването на събитията от българското председателство на Европейски Съюз НСО е получило помощ от към 40 чиновници на " Военна полиция ". На Дянков не му е известно да е имало произшествия по време на събитията по време на председателството.

Дяков отхвърли да разяснява дали би трябвало смяна на кръга на охраняваните от службата лица с претекст, че решенията за това кой би трябвало да се пази са политически.

Военната кариера на Данчо Дяков е минала съвсем напълно във " Военна полиция ", като преди за заеме поста, той беше консултант на президента Румен Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР