Националната следствена служба (НСлС) разследва възможни злоупотреби на длъжностни лица

...
Националната следствена служба (НСлС) разследва възможни злоупотреби на длъжностни лица
Коментари Харесай

Националното следствие проверява за злоупотреби при купуване на природен газ от кабинета Петков

Националната следствена работа (НСлС) проверява вероятни злоупотреби на длъжностни лица по отношение на пазаруването на природен газ при предходното ръководство. Това оповестиха основният прокурор Иван Гешев и заместител основният прокурор Борислав Сарафов в сряда.

Става дума следствие по сигнал на ГЕРБ за пазаруване на газ от медиатори на по-високи цени. Изказването на Гешев пристигна по време на среща с парламентарната група на ГЕРБ на тематика правосъдна промяна.

Гешев акцентира, че не е споменавал да тече следствие съответно против Кирил Петков. " Делата не се образуват против съответно лице, а за закононарушение. В момента текат следствия, в това число в Националната следствена работа, с предмет, касаещ газа и други проблеми, свързани с класифицирана информация ", сподели той.

" В случай че се съберат задоволително доказателства за виновността на съответно лице, аз нямам подозрение, че българската прокуратура ще си свърши работата и ще повдигне съответните обвинявания ", добави Гешев.

Сигналът беше подаден от ГЕРБ при започване на лятото. Партията неколкократно е упреквала държавното управление на Кирил Петков, че купува съветски газ през медиатори на по-висока цена. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев упреква предходното ръководство, че вместо това не е направило всичко допустимо да бъдат възобновени доставките на газ по контракта с " Газпром ", чийто период изтича в края на годината.

Обвиненията пристигнаха, откакто на 26 април Русия спря едностранно доставките на газ за България с претекст, че България не желае да заплаща газа в рубли, което е в несъгласие с изискванията в контракта сред двете страни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР