Националната следствена служба (НСлС) е предявила обвинение по досъдебно производство,

...
Националната следствена служба (НСлС) е предявила обвинение по досъдебно производство,
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьора причинил катастрофа, при която загина висш магистрат

Националната следствена работа (НСлС) е предявила обвиняване по досъдебно произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Пазарджик, против А.Б., на 36 година, осведомят от пресцентъра на АП Пловдив.

Той е упрекнат за това, че на 29.01.2022 година към 14,30 ч. на автомагистрала " Тракия, при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил " Ленд Ровер Рейндж ", е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата. Обвиняемият е навлязъл в димящ сектор от пътя със висока скорост, която e била несъобразена с лимитираната от дима видимост. В резултат на това е предизвикал пътнотранспортно произшествие, като блъснал в задната част лек автомобил " Тойота Ярис ".

В разследване на злополуката е предизвикал гибелта на 55-годишната Е.П., управлявала лекия автомобил " Тойота Ярис ". Пробите за алкохол и опиати на А.Б. са негативни.

На съображение чл.199 и чл.69а, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс наблюдаващият прокурор е постановил краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство на обвинения А.Б..

Действията по следствието по досъдебното произвеждане, следено от Окръжна прокуратура-Пазарджик, се правят от следовател от Националната следствена работа и са съгласувани с наблюдаващия прокурор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР