Националната състезателка на България по футбол Леонора Желева заяви в

...
Националната състезателка на България по футбол Леонора Желева заяви в
Коментари Харесай

Футболна националка: Не искаме съжаление от БФС, а подкрепа

Националната състезателка на България по футбол Леонора Желева съобщи в изявление за Sportal.bg , че желае женското направление на спорта у нас да се развива по-сериозно. Тя сподели, че не желае страдание от БФС, а поддръжка. От няколко години женският народен тим на България не играе публични срещи, тъй като не взе участие в квалификациите нито за европейско, нито за международно състезание. От футболната централа обаче са подсигурили, че от идната година това ще се промени.

" Желая да запиша и публични мачове с екипа на България. Дано това да се случи по-скоро. Всяка една от нас желае да играе на европейско и международно състезание. В България обаче е мъчно. Спортът е с аматьорски статут при дамите и няма възнаграждение. Все отново всеки един труд би трябвало да се прави оценка уместно. В България се мъчим. Няма пари, а това е значителен проблем в женския футбол ", сподели 21-годишната състезателка.

В тази връзка Леонора Желева направи съпоставяне с мъжкия, където пък, съгласно нея, нещата са на другия полюс.

" В мъжкия футбол се наливат много пари, само че има проблеми. Наблягат на чужденци с високи заплати, а настрана остават школите. Мъжкият футбол към този момент е един тип бизнес, където преди всичко е облагата, а не развиването на българските футболисти ", сподели Желева.

Леонора Желева е на 21 години и играе на поста нападателен полузащитник в абсолютния двукратна шампионка с отбора на абсолютния хегемон в женския футбол НСА. Наскоро тя стана за втори следващ път първенец на България със " студентките ". Новият шампионат в женското състезание стартира в края на август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР