Националната кампания Заедно в бедствието, която набра средства за подпомагане

...
Националната кампания Заедно в бедствието, която набра средства за подпомагане
Коментари Харесай

Най-щедрата DMS кампания: 1.2 млн. лева за пострадалите от потопите през 2014-а

Националната акция " Заедно в бедствието ", която набра средства за подкрепяне на хората, потърпевши от наводненията у нас през 2014-та година, е най-успешната дарителска акция в историята на платформата DMS. Това регистрираха от Българския дарителски конгрес и организацията BCause, във връзка 10 години от въвеждането на единния дарителски номер в България.
 
Българинът крие положително сърце: Готов да оказва помощ на непознати, въпреки и не с пари

От 2007-ма година до момента посредством платформата са изпратени близо 7.5 милиона есемеса и са дарени над 7 милиона лв.. Положителна наклонност и увеличението на броя хора, които подаряват всеки месец по 2 или 5 лв. за определена от тях идея.
 
След 3 години разкриха аргументите за потопа в „ Аспарухово ” (ВИДЕО)

Над 1.2 млн. лв. са събраните средства в акцията, почнала след наводнението в Аспарухово, и траяла в поддръжка на потърпевшите от наводненията в Добрич, Дряново, Велико Търново, Мизия и Своге.
 
Освен парите, дарени посредством есемес или по банков път, са събрани и предметни дарения за над 70 000 лв.. Това е една от над 700 акции, проведени посредством платформата DMS, която навършва 10 години.
 
И през днешния ден хората не престават да имат доверие, че дарените по този метод пари, се изразходват по предопределение, тъй като има гаранция, изясни Красимира Величкова от Българския дарителски конгрес.  
 
Дарителството в България се развива и върви в вярната посока

За всяка от акциите се изисква и доклад на избран интервал от време. Платформата дава опция за онлайн подаяние, както и за даряване на месечна сума. Така донорите посредством абонамент от 2 лв. към този момент са 10 000 души, а сумата от 5 лв. се подарява от към 500 души. От двете организации споделиха фантазията си за развиването на системата - да няма повече акции за лекуване на хора.   
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР