Националната банка, Агенцията за финансов мониторинг и Агенцията за регулиране

...
Националната банка, Агенцията за финансов мониторинг и Агенцията за регулиране
Коментари Харесай

Казахстан засилва контрола върху износа на капитали от страната

Националната банка, Агенцията за финансов мониторинг и Агенцията за контролиране и развиване на финансовия пазар одобриха взаимна заповед, ориентирана към усилване на контрола върху противозаконното изнасяне на пари от страната, сподели ръководителят на Националната банка Ерболат Досаев.

По-рано президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев инструктира Националната банка и други оторизирани ведомства да засилят контрола върху противозаконното евакуиране на капитали от Казахстан, напомни РИА " Новини ".
 Съединени американски щати приветстват изтеглянето на Русия от Казахстан
Съединени американски щати приветстват изтеглянето на Русия от Казахстан

Позиция на Белия дом

Приет е логаритъм за дейности по заявки за осъществяване на интервенции и е утвърден лист на трансграничните интервенции, подлежащи на засилен финансов мониторинг. В случай на очевидни нарушавания на условията, сходни интервенции ще бъдат неотложно прекратени .

" Това ще обезпечи по-голяма бистрота на трансграничните финансови потоци. Искам да потвърдя, че добросъвестните участници във външноикономическата активност, в това число резиденти и нерезиденти, няма да бъдат нарушавани правата им и лимитирани в интернационалните си интервенции ", заключи Досаев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР