Националната авиокомпания на Беларус – „Белавия“, преустанови полетите до 21

...
Националната авиокомпания на Беларус – „Белавия“, преустанови полетите до 21
Коментари Харесай

Националната авиокомпания на Беларус преустанови полетите до 21 държави

Националната самолетна компания на Беларус – „ Белавия “, прекрати полетите до 21 страни, откакто редица страни затвориха въздушното си пространство в отговор на насилственото приземяване на самолета на Ryanair на летището в Минск, оповестява превозвачът в обществената мрежа „ Facebook “.
https://www.facebook.com/belavia/videos/496059684934928/
Миналата седмица „ Белавия “ спря полети до Литва, Англия, Франция, Украйна, Латвия, Финландия, Чешката република, Швеция, Естония, Полша, Италия, Нидерландия, Германия, Австрия, Белгия, Испания, Калининград, Унгария, Молдова, Сърбия и Кипър.

„ Държави, в които „ Белавия “ може да лети са: Армения, Азербайджан, Грузия, Русия, Израел, Казахстан, Турция, Узбекистан, Обединени арабски емирства “, се споделя в известието. В него се акцентира, че самолетната компания „ не е оказала въздействие върху настоящата обстановка “ и сега нейните експерти работят по намирането на нови направления и поправяне на маршрутите.

Самолетът на ирландската нискотарифна самолетна компания Ryanair, пътуващ от Атина до Вилнюс, бе заставен да кацне на летището в Минск на 23 май, откакто Беларус подвигна във въздуха изтребител МиГ-29 за конвой на лайнера. Първоначалната информацията за бомбена опасност не бе доказана. След като самолетът кацна в Минск, беларуските правоохранителни органи задържаха създателя на канала NEXTA в Telegram, приет в Беларус за екстремист в Беларус, Роман Протасевич и съветската гражданка София Сапега, която летеше с него.

След случая със самолета Ryanair, срещата на върха на Европейски Съюз реши да забрани на беларуските самолетни компании да летят до летищата на Европейски Съюз и над територията на Общността, а също по този начин предложи на европейските превозвачи да отхвърлят да летят във въздушното пространство на Беларус. Редица страни затвориха въздушното си пространство за беларуския въздушен транспортьор. Властите в Минск обявиха, че на фона на затварянето на въздушното пространство на редица западни страни за Беларус, „ Белавия “ ще се опита да компенсира това посредством увеличение на полетите до Оперативно-наблюдателно дело и изключително до Руската федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР