Националната академия за театрално и филмово изкуство Кръстьо Сарафов НАТФИЗ

...
Националната академия за театрално и филмово изкуство Кръстьо Сарафов НАТФИЗ
Коментари Харесай

НАТФИЗ отбеляза 75-годишнината си с концерт в Народния театър

Националната академия за театрално и кино изкуство " Кръстьо Сарафов " НАТФИЗ означи своята 75-годишнина с концерт в Народния спектакъл. Събитието събра няколко генерации, чийто живот е обвързван с Националната академия за театрално и кино изкуство. 

Студентите от актьорските класове се бяха подготвили с музикални осъществявания в три разнообразни жанра и развълнуваха гостите на събитието с прелестните си гласове и артистичното поднасяне на песните, разясняват от НАТФИЗ.

Премиерно бе показан документален филм, отдаден на първия ректор на НАТФИЗ - Димитър Борисов Митов. Филмът със заглавие " Дъбът " е на режисьора Боя Харизанова.

В словото си ректорът проф. Станислав Семерджиев благодари на основателите на академията и на всички тези, които всекидневно способстват тя да се развива и да резервира статута си на елитно висше образователно заведение, с влиятелно място на картата на международните учебни заведения за изкуства. 

Специален посетител беше министър председателят акад. Николай Денков. В словото си той изрече удивление към достиженията на академията и акцентира щастието и отговорността на това да бъдеш " забележим " за хората с обществените специалности, които възпитаниците на академията упражняват.

Тържеството приключи със специфичен привет от отбор " Чинари " с началник Асен Павлов, които също тази година имат празник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР