Националната агенция за приходите ще затвори магазини, които продават китайски

...
Националната агенция за приходите ще затвори магазини, които продават китайски
Коментари Харесай

В Бургас се появиха касови бележки на китайски

Националната организация за приходите ще затвори магазини, които продават китайски артикули в Бургас. Причината е нарушаване, което може да се дефинира и като куриозна обстановка . При инспекция, с по този начин наречения „ скришен клиент “, експерти от звеното „ Фискален надзор “ закупили стока и получили касова записка на китайски език. След като посочили документите си и траяли инспекцията в магазина, данъчните разкрили и други нарушавания.
Проверки са осъществени по едно и също време в три китайски магазина в града. В някои от тях, клиентите, изобщо не са получили касова записка .

„ Не сме се натъквали до момента на сходна обстановка. Най-вероятно става дума за програмен продукт за стоковите наличия. Той е обвързван с принтер, от който вместо наложителните фискални бонове, след възнаграждение от страна на клиента, се издава записка с надпис на закупената стока на български, а всичко останало в бележката е на китайски език. Интересно е, че магазините разполагат с касови апарати, само че рядко ги употребяват. Като начало, комерсиалните обекти ще бъдат запечатани “, разяснява началникът на отдел „ Оперативни действия “ на звеното „ Фискален надзор “ Бургас Даниел Вълканов.

По мотив скандалната обстановка от Национална агенция за приходите оповестяват, че одобряват сигнали от жители за обекти, които не издават фискални бонове на телефона или електронната поща на държавната институция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР