Националната агенция за приходите разшири обхвата на електронна услуга, която

...
Националната агенция за приходите разшири обхвата на електронна услуга, която
Коментари Харесай

Бизнесът вече подава автоматизирано в НАП уведомления за трудови договори

Националната организация за приходите разшири обсега на електронна услуга, която разрешава съгласуваност от вида „ система-система " сред потребителските софтуери и приходната организация посредством софтуерен ключ (API ключ).

Надградената услуга към този момент дава опция на бизнеса да подава автоматизирано уведомления за сключени/изменени/прекратени трудови контракти към приходната организация, прецизират от там.

За задачата е належащо потребителите да заявят приемането на API ключ посредством е-услуга „ Ново заявление за достъп до АPI ". За да се подават данните за трудови контракти към Национална агенция за приходите, софтуерният ключ би трябвало да се интегрира в софтуера, който употребяват клиентите.

Потребителите, които към този момент имат публикуван софтуерен ключ за подаване на заявления Образец №1 и Образец №6, ще могат да го употребяват и за изпращане на уведомленията за трудовите контракти, прецизират от Национална агенция за приходите.

Услугата за автоматизирано подаване на двете осигурителни заявления беше внедрена през октомври тази година.

През май първи от софтуерния ключ се възползваха хазартните оператори, които към този момент имат автоматизиран достъп до Регистъра на уязвимите лица по Закона за хазарта, припомнят от Национална агенция за приходите.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР