Националната агенция за приходите предприема мерки срещу заплатите в плик.

...
Националната агенция за приходите предприема мерки срещу заплатите в плик.
Коментари Харесай

С имейл НАП ни съобщава колко внася работодателя за нас

Националната организация за приходите подхваща ограничения против " заплатите в плик ". Това стана ясно на кръгла маса, проведена през днешния ден.

За да бъде предотвратено укриването на работните заплати, приходната администрация планува всеки новоназначен чиновник да получава електронно известие с информация за заявения пред Национална агенция за приходите застрахователен приход, трудов контракт и други данни от данъчно-осигурителното му досие.

Сред останалите ограничения, които ще се подхващат, са организирането на срещи с представители на браншови организации на рискови браншове и насърчаването на саморегулацията, в това число посредством законодателни ограничения.

Според Национална агенция за приходите най-ефективният метод против укриването на приходите е информирането на обществото за директните загуби от сходно държание, както и за изгодите от спазването на закона.

По тази причина Агенцията стартира осведомителната акция " Заплата в плик ". Инициативата има за цел да запознае служащите и чиновниците с рисковете да не се обезпечават на действителния си приход, а да вземат част от заплата си в плик.

Специален " калкулатор на загубите " може да покаже на всеки какъв брой би изгубил в идващите 30 години, в случай че се обезпечава на по-нисък от действителния си приход. Загубите са под формата на неизплатени средства от болнични, майчинство, компенсации за безработица, както и пенсии.

До момента към самодейността най-силен интерес демонстрират потребителите на възраст сред 18 и 34 години.

Калкулаторът може да бъде открит на уеб страницата https://zaplatavplik.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР