Националната агенция за приходите (НАП) разполага с данни за доходите

...
Националната агенция за приходите (НАП) разполага с данни за доходите
Коментари Харесай

НАП подхваща гражданите с доходи от продажби в интернет

Националната организация за приходите (НАП) разполага с данни за приходите на физическите лица от продажбата на движимости през уеб сайтове в интернет и чака те да ги заявяват до 5 май, в случай че подлежат на облагане. Данък се дължи единствено в случай че става дума за регулярни продажби на артикули, които явно не са добити за персонално прилагане, а за търговия. Това стана ясно от показване на Национална агенция за приходите на новостите в данъчната акция за персоналните приходи тази година

От 8 март Национална агенция за приходите ще са налични авансово попълнените от данъчната организация заявления за приходите на лицата, които имат облагаеми приходи отвън заплатата по трудово или служебно правно отношение. За първи път тази година в приложение 2 на декларацията ще излизат и получените от данъчните данни за продажби, осъществени предходната година през уеб сайтове в интернет.

От организацията успокоиха хората, че в случай че са продавали единични движимости за персонално прилагане – детски артикули, техника, мебели и други, те не дължат налог и няма потребност да заявяват трансакцията. Ако обаче става дума за систематични продажби, които имат темперамент на комерсиална активност, реализирана от физическо лице, покупко-продажбите са облагаеми. Тъй като не е регистриран като едноличен търговец, въпросният жител може да се наложи да заплати налог върху продажната цена на стоката, в случай че не успее да потвърди писмено цената на придобиване. Затова от Национална агенция за приходите поучават хората, които се занимават самостоятелно с търговия в интернет, да се записват като еднолични търговци, защото този режим разрешава доста повече облекчения.

За пръв път тази година ще е допустимо жителите, които имат да получават надвнесен налог, да изберат дали да си получат парите по банков път, да платят с тях остарели отговорности или да останат по сметката, с цел да покрият с тях бъдещи налози или осигуровки.

Целта на Национална агенция за приходите и тази година е да реализира съвсем напълно неприсъствена данъчна акция по сходство на предходната година, съобщи Росен Бъчваров, шеф " Комуникации " в данъчната организация. По думите му тази година акцията се удължава до 5 май, в това число, поради скупчването на почивни дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР