Националната агенция за приходите /НАП/ публикува днес предварително попълнените данъчни

...
Националната агенция за приходите /НАП/ публикува днес предварително попълнените данъчни
Коментари Харесай

НАП пуска готовите попълнени данъчни декларации

Националната организация за приходите /НАП/ разгласява през днешния ден авансово попълнените данъчни заявления за физическите лица, заяви БНР. Както и в предходни години те са налични посредством личен идентификационен код или електронен автограф. От приходната организация предизвестяват, че формулярите може да не са налични още в утринните часове, а по-скоро в ранния следобяд.

Данните в тях би трябвало да бъдат допълнени, в случай че се постанова, и по-късно доказани от потребителите, съобщи представителят на приходната организация Антония Иванова. През март можем да използваме и пет % отстъпка от налога за довнасяне.

В авансово попълнените заявления се съдържа цялата информация за приходите – облагаеми – т.е. хонорари от контракт или хонорар, изплатени от юридическо лице (работодател или самоосигуряващ се) или необлагаеми, каквито са ваучерите за храна, както и за употребените облекчения, които са през шеф през миналата година.

Има и приходи, които данъкоплатецът самичък би трябвало да добави. Например едно физическо лице, което е придобило приходи от практикуване на свободна специалност или активност като аграрни стопани, към автоматизирано попълнената сума би трябвало да добави и сумата за приходите, които са придобили от трети физически лица.

През март при онлайн попълване на данъчната декларация можем да използваме 5 % отстъпка от налога за довнасяне, в случай че има подобен. Плащането му обаче също би трябвало да стане до края на месеца, а съветът към тези, които имат намерение да се възползват от тази опция, е авансово да си ревизират дали имат такива обществени отговорности все още на подаване на декларацията. Ако имат, е належащо да ги платят и по-късно да подадат и своята декларация.

Тази година данъчната акция за физическите лица завършва на 2 май, а до септември има опция за еднократна промяна на данните.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР