Национална служба за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) на

...
Национална служба за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) на
Коментари Харесай

Разследват модел на Тесла заради инциденти с откачване на волана в движение

Национална работа за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) на Съединени американски щати заяви, че стартира авансово следствие на към 120 000 електрическия автомобил " Модел Уай " (Model Y), създадени от американската компания " Тесла " (Tesla) през актуалната година, откакто два случая, свързани с моделите, са довели до откачване на кормилото по време на шофиране, съобщи Асошиейтед прес.

Регулаторът, отговарящ за автомобилната сигурност, съобщи, че и двете транспортни средства са били с дребен пробег, когато са се случили случаите и са доставени на притежателите без задържащия болт, който прикрепя кормилната пета към кормилната колона.

Агенцията стартира авансово следствие за оценка на " обсега, честотата и индустриалните процеси, свързани с това положение ".

Според държавната организация и в двата случая колите са били доставени на клиенти с изчезнал болт, който би трябвало да придържа кормилото към кормилната уредба, предаде Българска телеграфна агенция.

Разследващите ревизират какъв брой постоянно поражда посоченият проблем, какъв брой транспортни средства са били наранени от него, както и индустриалните процеси в заводите на " Тесла ".

" Модел Уай " е най-продаваният модел на американският производител на електрически автомобили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР