Национална програма по отбелязването на 80-годишнината на известния актьор и

...
Национална програма по отбелязването на 80-годишнината на известния актьор и
Коментари Харесай

Студенти, приятели и колеги връщат спомена за Стефан Данаилов

Национална стратегия по отбелязването на 80-годишнината на известния артист и възпитател стартира от София. По нетрадиционен метод в София ще се даде началото на националната стратегия по честването на 80-годишния празник на един от най-обичаните артисти и театрални педагози в България Стефан Данаилов. Той си остава най-сниманият български артист досега. С функциите си във филми като “Иван Кондарев “, „ Борис “, „ Дами канят “, „ Черните ангели “, „ Иконостасът “, сериали като „ На всеки километър “, „ Стъклен дом “, „ Октопод “ и „ Фамилията “ Данаилов продължава да бъде известен измежду публиката.

С „ Ламбо сафари “ на 15 юни от 10,30 часа в градинката пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “ ще стартира разходка из знакови места на София през персоналната биография на софиянеца Стефан Данаилов.

За първи път в София ще се организира сафари, отдадено на български артист. Маршрутът ще мине през знакови за града и Стефан Данаилов места.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Столична община.

Акцентът на плана „ Ламбо сафари “ ще бъде персоналната история на артиста, разказана през историята на здания, институции, учебно заведение, театри, градини и други места от София, оповестяват от НАТФИЗ.

Някои от основните са градинката „ Кристал “ - място, в което Данаилов среща огромната си обич Мария, НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, където Мастъра, както го назовават студентите, учи и преподава, " Докторската градина ", в която се снимат подиуми от първия филм с присъединяване на ученика Стефан Данаилов „ Следите остават “ по Павел Вежинов и други. Гид в това пътешестване през времето и спомените ще бъдат известни студенти на Мастъра, които през днешния ден са към този момент одобрени артисти като Силвия Лулчева, Дарин Ангелов, Влади Въргала и други.

Сафарито, отдадено на известна персона, е част от културния календар на градове като Стокхолм ( Ингмар Бергман, Грета Гарбо), Париж, (Салвадор Дали, Едит Пиаф).

В богатата стратегия от събития, отдадени на Стефан Данаилов, ще има нов документален филм, книга, галерия, спектакли с негови студенти и галавечер в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Програмата на честванията е основана от Росица Обрешкова и Георги Тошев и се осъществя със финансовата поддръжка на Столична община. Партньори са Българска национална филмотека и Народен спектакъл „ Иван Вазов “. В нея вземат участие студенти на Стефан Данаилов, сътрудници, другари и фенове. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР