Национална конференция по повод навършването на 75 години от основаването

...
Национална конференция по повод навършването на 75 години от основаването
Коментари Харесай

Съюзът на учените организира национална конференция в Деня на философията

Национална конференция във връзка навършването на 75 години от основаването на Съюза на учените в България /СУБ/ провежда секцията "Философски науки " към съюза на 21 и 22 ноември.

Първият ден на форума е в Деня на философията, който се отбелязва на 21 ноември, оповестиха уредниците. Конференцията ще се състои в Големия салон на Българската академия на науките, оповестява Българска телеграфна агенция.

Форумът ще бъде открит от ръководителя на секцията "Философски науки " доцент доктор Доротея Ангелова, а шефът на Института за проучване на обществата и знанието към Българска академия на науките проф. дфн Веселин Петров Българска академия на науките ще изнесе приветствено слово. В конференцията ще вземат участие над 30 учени - от Българска академия на науките, от Софийския университет "Св. Климент Охридски ", от Югозападния университет, УАСГ и от други висши учебни заведения.

Продават книги с отстъпка на издателството на Софийския университет

Сред докладчиците са чл.-кор. проф. дфн Ангел Стефанов, който ще приказва по тематиката "Кант и развиването на геометрията ", проф. дфн Стефан Пенов - "Психофизичният проблем и въпросите за безсмъртието ", проф. доктор Нина Димитрова - "Асен Игнатов: богоборецът и боготърсачът ". Председател на организационния комитет на конференцията е гл. ас. доктор Силвия Борисова от секцията "Философски науки " към СУБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР