Националките на България до 12 г. спечелиха второ място на

...
Националките на България до 12 г. спечелиха второ място на
Коментари Харесай

България спечели второ място на Европейската зимна купа

Националките на България до 12 година завоюваха второ място на Европейската отборна зимна купа в Нойдьорфл (Австрия). В спор за първото място нашите девойки отстъпиха трагично с 1:2 победи на Англия. 

Срещата беше единствено за авторитет, откакто още през вчерашния ден България си обезпечи присъединяване на финалите на Европейската отборна зимна купа от 8 до 10 февруари в Съндерланд (Великобритания).

Преди този мач родните тенисистки разгромиха Хърватия и Люксембург с по 3:0 победи. Така за седми следващ цикъл България класира тим на финалите на европейско състезание.

Йоана Константинова отстъпи с 6:7(11), 2:6 на Минги Хю. След това Росица Денчева изравни резултата побеждавайки Хепзибах Олувдаре с 6:7(8), 7:5, 6:3. В срещата на двойки Росица Денчева и Елизара Янева изгубиха с 2:6, 3:6 на Минги Хю и Хепзибах Олувдаре.

България е в състав Йоана Константинова (TK " Плевен-ПСК ", гр.Плевен), Елизара Янева (ТК " Стоянстрой ", гр.Пловдив) и Росица Денчева (ТК " Плевен 90 ", гр.Плевен) с треньор Даниел Ангелов.

За финалите в Съндерланд се класираха осемте най-хубави тима в Европа. Освен България на шампионата ще вземат участие тимовете на Англия, Чехия, Словакия, Франция, Русия, Румъния и Украйна.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР