Националката ни по бокс Златислава Чуканова не успя да се

...
Националката ни по бокс Златислава Чуканова не успя да се
Коментари Харесай

Златислава Чуканова се размина с квота за Игрите в Париж

Националката ни по бокс Златислава Чуканова не съумя да се пребори за квота за присъединяване на Олимпийските игри в Парж през лятото, откакто в четвъртфиналите на категория до 50 кг на квалификацията в Бусто, Арсицио, Италия позволи проваляне от филипинката Айра Вийегас по точки.

В първия рунд съдиите край кръга дадоха преимущество от 5:0 гласа в интерес на Вийегас, която във втората част обаче стартира да играе нечисто, което ѝ докара и публично предизвестие.

Чуканова от своя страна потърси цялостния поврат в борбата в третия съдбоносен рунд, когато даже съумя да прати своята съперничка в нокдаун, само че за жалост даже това не се оказа задоволително, с цел да стигне българката до крайния триумф.

По този метод България остава към този момент с три завоювани квоти за Игрите в Париж 2024 дело на Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг).

Тази вечер след 22:00 часа своето място във френската столица ще опита да заслужи и Рами Киуан (71 кг), който ще се изправи против Вандерсон де Оливейра от Бразилия.

Припомняме ви, че сред 23 май и 2 юни в Банкок, Тайланд ще се организира още една пресявка, на която боксьорите могат да заслужат правото си да вземат участие на Летните олимпийски игри в Париж (26 юли - 11 август).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР