Националката Боряна Калейн, която пропусна Световното първенство по художествена гимнастика

...
Националката Боряна Калейн, която пропусна Световното първенство по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Боряна Калейн:Имам още какво да покажа на световната художествена гимнастика

Националката Боряна Калейн, която пропусна Световното състезание по художествена гимнастика в София през есента на предходната година, защото бе призната по неотложност в болница, призна, че е мислела, че няма да има сили да продължи.

„ В последния миг, когато към този момент ме одобриха в болница дори не можех да вървя. Не съм очаквала да се срина по този метод физически навръх старта, само че за жалост се случват такива неща. В първия ден не осъзнавах какво се е случило, само че в идващите дни усещах една празнина в себе си. Беше доста, доста тежък миг ", описа Калейн пред bTV за претърпяното.

„ Истината е, че аз мислех по-късно, че няма да имам сили да продължа, само че това, което ме спря да се откажа е, че аз желая да продължа да упражнявам, да вземам участие на надпревари и считам, че имам още какво да покажа на международната художествена гимнастика. Мисля, че мога да бъда доста по-добра, в сравнение с бях през предходната година ", добави още гимнастичката.

Нужни са й три седмици, с цел да вземе решение накъде да поеме. В последна сметка назад на килима за 17-а поредна година я връща любовта.

„ Реших да стартира първо с по-леки тренировки и когато видях, че нямам проблем с натоварванията още веднъж започнах да мисля за идващия сезон. Аз просто доста обичам това, което върша. Това е най-важната мотивация за мен ", съобщи Калейн.

Целите пред нея за 2023 година са ясни - орден от Световното състезание и квота за Олимпиада в Париж. „ Точно по този начин и орден на Олимпийските игри ", добави Боряна Калейн.

Гимнастичката има четири изцяло нови композиции, които са още по-сложни от предходните, а едната е на особено написана за нея национална ария, озаглавена „ Боряно, българко ". „ Поне аз не се сещам за някой различен досега, който да може да се похвали с такова нещо ", приключи тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР