Националите по волейбол са на две победи от класиране за

...
Националите по волейбол са на две победи от класиране за
Коментари Харесай

България срещу Германия тази вечер

Националите по волейбол са на две победи от класиране за Игрите на 32-ата олимпиада в Токио. Момчетата на Силвано Пранди завоюваха своята група " В " с Нидерландия (3:0), европейския първенец Сърбия (3:2) и Франция (3:2), откакто приключиха със 7 точки пред " петлите ", които останаха с 6.

Тази вечер от 21:10 часа българско време в зала " Макс Шмелинг Хале " " трикольорите " се изправят в 1/2-финал против домакините от Германия, откакто нощес Словения победи с 3:1 Чехия, което прати германците против нас. Двубоят ще бъде излъчен по Българска национална телевизия.

В последните 10 години двата състава са се срещнали 13 пъти, в които българите са победили 7 пъти и са изгубили 6. Последният дуел сред двете европейски сили във волейбола бе през предходната година на 23 юни, когато България победи с 3:2 в Лигата на нациите.

" Лъвовете " ще излязат с най-хубавото на терена и евентуално ще са в състав: Георги Сеганов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Алекс Грозданов, Теодор Салпаров - либеро.

При победа българите ще се класират на финала на олимпийския шампионат и ще си оспорват квотата за японската столица с спечелилия от другия 1/2-финал - Словения - Франция, който стартира от 18:00 часа българско време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР