Националите ни гостуват на Норвегия тази вечер от 21:45 часа

...
Националите ни гостуват на Норвегия тази вечер от 21:45 часа
Коментари Харесай

Грандиозен скандал: Наши футболисти насилили норвежка преди мач във Варна!

Националите ни гостуват на Норвегия довечера от 21:45 часа в гонене на четвърта поредна победа в шампионата Лига на нациите. Последният ни триумф като посетител на скандинавската страна датира отпреди 35 години.

``
реклама

На 7 септември 1983 година България печели в Осло с 2:1 в евроквалификация, а головете бележат Стойчо Младенов и Наско Сираков, написа Блиц. 

Доста забавно обаче е година преди мача. През август 1982-ра идва разкритието за величествен секс скандал, в който са забъркани наши футболисти. Всички са потресени от случката, разиграла се в Златни пясъци. Жертвата е норвежка туристка - 34-годишната Роуз. 

Темида е безмилостна към провинилите се. Осъдени са седем души, а присъдите варират сред една година условно и три години и половина дейно. Опандизени са очаквания на благоевградския футбол. Най-много лежат Йордан Мурлев, Иван Муларов - Алдо Моро и Митко Димитров - Катеричката. Тримата са одрусани по три години и половина. По-леко минават другите, минали през леглото на норвежката - Румен Стойчев, Кръстю Пенев и Иван Бербатов. Условно се отървава единствено Васко Попов. Той е комсомолски секретар на тима, а татко му е началник на РПУ в Белица. Доколкото е известно, Попов-старши е офицер от Държавна сигурност. Останал без значимите си футболисти Пирин изпада в " Б " група. 

34-годишната Роуз летува в Златни пясъци със своя сънародничка. Футболистите на Пирин настояват, че жителката на Осло е продажница, която се съгласява на колективен секс против възнаграждение. Тарифата й била 100 $ на калпак. Белята става, откакто Роуз и приятелката й се нафиркала до козирката. Впрочем по този начин вършат множеството скандинавци, щом попаднат в страна без изсъхнал режим и с на ниска цена алкохол. 

Хардсексът се разиграва в края на август, когато Пирин (Благоевград) дебаркира край морето за мач със Спартак (Варна). Вечерта преди дуела треньорът Васил Методиев - Шпайдела праща всички в леглата тъкмо в 22:00 часа. Според каноните на спортния режим. Обаче на " орлетата " им се отваря глътка. Те вършат десант от втория етаж. Първи се измъкват вратарят Христо Христов - Бараката и Борислав Хаджиев - Шмайзера. По-късно към тях се присламчват и съотборниците им. Двете норвежки хващат окото на родните футболисти, които вземат решение " да нападат ". Алкохолът стартира да се поръчва с бутилки. Засуканите норвежки сядат на коленете на играчите. Палавата игра продължава и не след дълго няколко от футболистите и Рoуз се озовават в хотелската стая, където се досещате какво се е случило...

Осъдените не отхвърлят секса с чужденката. Но се кълнат, че против 300 $ тя им е пуснала.

Под ударите на закона попадат единствено футболните новобранци. Старите кучета: Христо Христов - Бараката, Методи Стоянов - Мечо, Борислав Хаджиев - Шмайзера и Борис Николов - Заека, минават метър. 

След случката Роуз благодарение на хотелската администраторка написа недоволство за групово обезчестяване. Районното в Златни пясъци се задейства. 

През това време изцедените през нощта футболисти на Пирин се потят и на терена. Пиянството и оргията си споделят думата. " Орлетата " губят от Спартак (Варна) с 0:4. На полувремето полицаите се обаждат на треньора на домакините Иван Вуцов. За карък на благоевградчани Спартак е МВР-отбор, а Вуцата е майор от Държавна сигурност. Габровецът дава обещание на сътрудниците си да им спомага при задържане на нарушителите. 

Вуцата отива при треньора на Пирин Васил Методиев. Съобщава му за жалбата на норвежката. Моли го да остави играчите си за къса информация. Това било дреболия. А към момента не е късно да се измъкнат. Духнат ли в този миг, иди ги гони сетне. Шпайдела се колебае, само че Вуцата упорства. Гарантира, че ще потули случая. Целият тим на Пирин остава за показания. Организира се различаване. Норвежката показва седем души. Според следователите това са хората, които не са я почели задоволително. Следва слагането на белезници и отвеждането на играчите в милицията. " Орлетата " прекарват три месеца в ареста, а след осъждането някои са за по-дълго в килиите.

След като обезкръвеният му тим изпада в " Б " група, Васил Методиев отива в Левски. Именно под негово управление " сините " реализират най-големите си триумфи. 

Само месеци след грандиозния секс скандал пък националите ни побеждават в Норвегия. Нещата в Осло на 7 септември 1983 година не потеглят добре. На вратата застава 20-годишният Борислав Михайлов, защото по-опитният Илия Вълов получава травма на тренировката в деня преди дуела. За да има разполагаем повече полеви играчи, Вуцов е оставил в София Антонио Ананиев и по този начин Михайлов би трябвало да играе в два следващи дни, откакто пази и за младежките национали. Още в 4-ата минута норвежците повеждат в резултата с гол на Оге Харейде (по това време състезател на Норич). Седем минути по-късно обаче България изравнява – Стойчо Младенов е прецизен след триково осъществяване на директен свободен удар.

В 51-ата минута удря моментът на Наско Сираков. Той получава топката на тъчлинията, само че усеща, че никой не го пресира и се втурва в офанзива. Топката е на неуместния му ляв крайник, само че Сираков шутира и вкарва. Това е първият му гол за националния тим. Той идва в първия му формален мач за България, откакто преди този момент има участия в контролите против Алжир (3:2) и Гърция (3:2).

Дебют за нашите пък записва асът на Спартак (Варна) Живко Господинов.

След края на мача българските национали са почерпени от посланика ни в Норвегия Георги Атанасов. Поводът е двоен – футболната победа и 72-ият рожден ден на президента Тодор Живков. Успехът в Осло дава късмет на България за класиране на европейското състезание във Франция. Още повече, че на 16 ноември побеждаваме Уелс с 1:0 в София. Следва съдбоносен мач с Югославия в Сплит, в който в същинска драма отстъпваме с 2:3 и „ плавите “ отиват на Европейско.

И преди евроквалификацията в Норвегия има скандал. Наско Сираков напуща своеволно лагера на националите в базата на „ армейците “ „ Червено знаме “... поради Илиана Раева.  По това време двамата са почнали бурна любовна връзка. Наско и Илиана не са се виждали повече от месец и футболистът взема решение една нощ да избяга от лагера и да се види с гимнастичката. Иван Вуцов обаче научава за бягството. Треньорът е гневен на 21-годишния състезател и даже е подготвен да го в профил от тим. 

„ Не те е позор! Как можа! Викнал съм те да си титуляр с Норвегия! А ти!? Престъпник! Ще ми вървиш по нощите да се правиш на мъж! Ще се обадя на татко ти! “, фучи разбеснелият се Иван Вуцов.

В Осло обаче Сираков бележи победното попадение, което е негов първи гол за националния тим. Явно срещата измежду нощ с Илиана Раева му се отразила доста добре... 

7 септември 1983 година
НОРВЕГИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:2

1:0 Оге Харейде (4), 1:1 Стойчо Младенов (11), 1:2 Наско Сираков (51)

Норвегия : Том Якобсен, Ерик Солер, Терие Койедал, Оге Харейде, Свен Грьондален, Кай Херловсен (77-Арне Ерладсен), Рогер Албертсен, Андерс Гиске (56-Свере Брандхауг), Видар Давидсен, Арне Докен, Халвар Торесен
Неизползвани запаси: Ерик Торствед, Тор Бревик, Том Сундби
Селекционер: Тор Рьосте Фосен

България : Борислав Михайлов, Николай Арабов, Наско Сираков, Георги Димитров, Петър Петров, Радослав Здравков, Руси Гочев (64-Божидар Искренов), Живко Господинов, Антим Пехливанов (85-Георги Славков), Аян Садъков, Стойчо Младенов
Неизползвани запаси: Георги Тенев, Александър Марков, Лъчезар Танев
Селекционер: Иван Вуцов

Осло , „ Улеваал “ - 15 515 фенове
Съдия : Хайнц Фанлер (Австрия)
Жълти картони : Аян Садъков (България)
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР