Национален синдикат „Защита“, организира палатков лагер на работещите в Здравеопазването

...
Национален синдикат „Защита“, организира палатков лагер на работещите в Здравеопазването
Коментари Харесай

Недоволството расте! София ще се скъса по шевовете, медици излизат на палатков лагер

Национален профсъюз „Защита “, провежда палатков лагер на работещите в Здравеопазването от на следващия ден (27 април 2022 г.) от 10:30 часа пред Министерство на здравеопазването под надпис „Не на лъжата “.

„Медиците ще останат там, до момента в който не бъдат изпълнени обещанията от 01.04.2022 година на извършената среща в Министерски съвет“, се споделя в известието изпратено до медиите.

В началото на април след среща при премиера Кирил Петков от Национален профсъюз „Защита“ оповестиха, че от април стартовата заплата за доктор ще бъде 2000 лв., а 1500 лв. ще е месечното заплащане за здравна сестра и 900 лв. за санитар. Медиците обаче настояват, че няма нищо, което да подсигурява увеличение на възнагражденията им и по тази причина не престават с митингите, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им.

Припомняме, че в диалозите бяха изложени част от проблемите в бранша на опазването на здравето и медицинския труд и бяха начертани най-належащите дейности, които ще предприеме държавното управление за решаването им.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР