Национален протест срещу високите цени на горивата е организиран за

...
Национален протест срещу високите цени на горивата е организиран за
Коментари Харесай

Шофьори от цялата страна излизат на протест срещу високите цени на горивата

Национален митинг против високите цени на горивата е проведен за през днешния ден в столицата в обществените мрежи.

Планирано е той да стартира в 16 часа на площад " Александър Невски " в София. Исканията на жителите е цените на дизела и бензина да са под 2 лв., а газта под 1 лев.

" Не на високите цени на горивата ", е озаглавен митингът на хората, обединили се в обществените мрежи.

В особено основаната група за събитието уредниците са написали, че всеки, който желае може да участва на събитието без значение по какъв начин ще се придвижи до площада пред храм-паметника " Александър Невски " – пешком, с колело или с друго транспортно средство.

От обединявания транспортен отрасъл ще поддържат националния цивилен митинг против високите цени на горивата, сподели Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи, оповестява БНР.

Исканията на сектора съответстват с тези на младежите за по-ниски цени на горивата, добави още тя и напомни, че на няколко пъти посредством митинги са казвали тъкмо това.

" Намалението на цените на горивата е едно от нашите съществени претенции, както за превозвачите, по този начин и за всеки български жител. От наша страна сигурно жителите сигурно ще имат цялостна поддръжка на 22-ри за митинга, който са оповестили против високите цени на горивата ", сподели Милтенова.

Превозите на пасажери в днешния ден няма да бъдат преустановявани, споделиха от Конфедерацията на автобусните превозвачи. А единствено чиновниците от транспортните компании, които са свободни, могат да се включат в митинга.

От националния  таксиметров профсъюз споделиха, че част от настояванията на сектора, като отпадане на акциза върху горивата и понижаване на Данък добавена стойност, са заложени в плана за актуализация на бюджета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР