Национален протест на превозвачите. В София недоволните не бяха допуснати

...
Национален протест на превозвачите. В София недоволните не бяха допуснати
Коментари Харесай

Превозвачите поискаха оставката на транспортния министър


Национален митинг на превозвачите. В София недоволните не бяха позволени до центъра на града и постройката на Министерския съвет. От Министерство на вътрешните работи обясниха за bTV, че повода за това е, че в града не могат да влизат тежкотоварни коли.

Превозвачите остават афектирани на държавното управление и премиера Кирил Петков по тази причина, че предходната седмица им сподели вратата на кабинета си. Днес те желаеха оставката на транспортния министър Николай Събев поради това, че в първия ден на националния им митинг никой не ги е потърсил, с цел да бъдат разисквани техните претенции, а точно понижаване цените на горивата и таксите.
Снимка: Ладислав Цветков

Превозвачите взеха решение, че ще останат на входа на София през цялата нощ, до тогава придвижването по „ Цариградско шосе “ ще се реализира в една лента. Утре в 9 ч. ще създадат нов опит да доближат до Министерски съвет и непосредствено да насочат своите претенции.

Как протече митингът в страната?

В София полицията не позволи разпрострялите с камиони и рейсове до Министерския съвет, а те блокира входа на столицата откъм Автомагистрала „ Тракия “.

„ Това е задачата на министър Събев - да покаже ние какъв брой сме безотговорни, не, няма да бъдем безотговорни “, съобщи изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.

След като освободиха част от „ Цариградско шосе “, желаеха оставката на транспортния министър.

„ Това е безусловно безсрамие, това е такава принуда, подобен напън “, добави Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

В Пловдив районният министър Гроздан Караджов беше посрещнат с плакати с искане за оставка. Той остава неотстъпчив: новите ТОЛ такси остават.

" В случая с ТОЛ таксите – считам, че това е вярното нещо, което би трябвало да се направи. Но сега персонално аз не премислям оставка ", съобщи Караджов.

Илия Костурски, член на УС на Съюза на интернационалните превозвачи съобщи, че две трети от дребните компании са с просрочени заплащания към горивата.

„ Нямат пари да си платят горивата, въпрос на време е да спре, а спре ли превоза, както сами виждате, скъпите горива водят до безценен самун, а без превоз няма да има и самун “, добави той.

В Бургас митингът мина с автошествие, само че без блокади.

" Искаме да чуем министъра на превоза и министъра на финансите изрично да кажат има ли страната желание да подкрепя транспортите до дребните обитаеми места и по какъв начин ще го направи “, съобщи Румен Христов от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

" Ще затваряме граници, ще спрем доставките на комерсиалните вериги ", добави Васил Михалев от Съюза на интернационалните превозвачи.
Снимка: Ладислав Цветков

Хаос в двете платна на автомагистрала „ Тракия “ провокира шествието на ямболските превозвачи.

Протести и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и по Автомагистрала „ Марица “, след " Капитан Андреево ". Там превозвачите описаха, че поради митингът им е провокирал засилени инспекции.

„ Има проведена наказателна акция на ДАИ против транспортни компании, които изричат своето мнение “, съобщи Красимир Сираков, член на УС на Съюза на интернационалните превозвачи.

В Русе камионите минаха с 20 км в час по интернационалното шосе до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Недоволните затвориха и подстъпите към Варна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР