Национален протест на пътностроителните фирми се провежда в страната. В

...
Национален протест на пътностроителните фирми се провежда в страната. В
Коментари Харесай

Национален протест на пътностроителните фирми, блокади в България


Национален митинг на пътностроителните компании се организира в страната. В София демонстрацията пред Народното събрание стартира в 9 часа.

„ Нещата стоят по този начин - до септември месец договорите стоят, ни септември идва и чука на нашата врата, по-късно няма да има зимно поддържане - би трябвало са се вземе решение, изясни Илиян Терзиев “, ръководител на Камарата на строителите.

Блокади в страната

Колона от тежки коли се подреди на Околовръстното в София. Техниката се събра край резиденция " Врана ".



Строителни компании блокираха за един час с тежка техника едно от основните кръстовища край Пловдив. То свърза Околовръстното с автомагистрала „ Тракия “ и основния път Пловдив-Пазарджик. Камиони запушиха лъчовете на кръстовището на шестия километър край Пловдив, до момента в който други тежки машини протестно обикаляха в кръг.

Блокади имаше и на пътя Русе-Бяла. По решение на полицията и уредниците секторът на разклона за Иваново беше затворен с час по-рано – от 9 до 10 часа. Протестиращите упорстват за погашение на дължимите средства от АПИ, които за тяхната компания са в размер на към 32 млн. лева Те бяха подкрепени непринудено и от хора от изчакващите коли.

Служители от двете най-големи строителни компании във Варна блокираха с тежка техника двете платна на автомагистрала " Хемус " на входа-изхода на града. Блокадата стартира в 10 часа и продължи един час. От управлението на едната компания оповестиха, че би трябвало да получат 32 млн. лв. за към този момент изпълнени планове, а чиновниците й не са получавали заплати от два месеца.

Тежка строителна техника блокира метода от Автомагистрала „ Тракия “ в Бургас. Десетки машини се движиха с мудна скорост и провокираха усложнение в трафика на пътуващите към Южното Черноморие.

Около 250 чиновници на " Пътни градежи " - Велико Търново блокираха спокойно метода към Прохода на Републиката и стопираха интернационалния трафик Русе - Свиленград.

Държавата е лишена от пътно поддържане в идващите 6 до 7 месеца. Това сподели на брифинг в Министерския съвет зам.-министърът на финансите Андрей Цеков. По думите му неналичието на пътно поддържане през зимата ще заплаши здравето на хората. Той посочи, че АПИ е прекратила редица контракти за поддръжка на пътища.

Премиерът в оставка Кирил Петков прикани министърът на районното развиване Гроздан Караджов, който е от квотата на " ИТН ", да освободи ръководителя на АПИ.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР